România - Serbia, meci REGAL. Cine va da lovitura de începere

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei împreună cu Asociația pentru Regatul Serbiei(Kraljevina Srbija) organizează la Timișoara, în data de 11 iunie 2017, meciul de fotbal între două selecționate formate din simpatizanți monarhiști români și sârbi, România Regală-Serbia Regală.

Acest meci va fi o evocare și o celebrare a 95 ani de la nunta regală dintre Regele Alexandru I al Yugoslaviei și Principesa Mărioara (Mignon) a României din 8 iunie 1922, precum și a primului meci internațional de fotbal al României, disputat cu ocazia nunții de la Belgrad, în aceeași zi, în compania naționalei Yugoslaviei (la acel moment era vorba de Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor).

Locul de desfășurare al evenimentului este stadionul Știința din Timișoara, cu începere de la ora 12.00, iar ora aproximativă de încheiere a evenimentului va fi 14.00, dacă nu vor exista reprize suplimentare de prelungire pentru desemnarea câștigătorului meciului.

La eveniment participă Alteța Sa Regală Principele Radu al României care, alături de legenda fotbalului timișorean, Jackie Ionescu, va da lovitura de începere a meciului și va face și premierea câștigătorilor.

Echipa România Regală 2017 s-a antrenat, în ultimele luni, la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea şi pe stadionul Juventus București, având sprijinul constant, logistic şi material, al Federaţiei Române de Fotbal. Echipa este recunoscătoare antrenorului federal, domnul Daniel Paul Borugă care, cu fermitate, dăruire şi răbdare, a ajutat grupul monarhiştilor români să intre în formă şi să joace ca o echipă unită. Alături de A.N.R.M. s-a mai implicat în organizare Asociația Suporterilor lui ASU Poli Timișoara-Druckeria (echipa din liga a doua).

(w670)

Pentru ca acest eveniment să fie cât mai plăcut publicului și distinsei asistențe, în lot vor fi și 5-6 jucători profesioniști, majoritatea de la ASU Poli Timișoara. Înainte de lovitura de începere a meciului se vor intona imnurile regale ale celor două țări, Trăiască Regele și Boze Pravde(Dumnezeul Dreptății).Pentru primele 10 minute se vor purta tricourile cu emblema din 1922 și numele jucătorilor de atunci printre care amintim pe timișorenii: Adalbert Ritter (Chinezul, Timişoara), Francisc Zimmerman (C.A. Timişoara), Carol Frech (C.S. Chinezul, Timişoara), Paul Schiller (C.S. Chinezul, Timişoara). Tot pentru primele 10 minute se va juca în sistemul ofensiv piramidal din anul 1922: 2-3-5(2 fundași, 3 mijlocași, 5 atacanți), apoi se va trece la un sistem actual. Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei şi Asociaţia pentru Regatul Serbiei militează, în ţările lor, pentru restabilirea monarhiei constituţionale şi recuperarea tradiţiilor regale ale României, respectiv, Serbiei.

"Federația Română de Fotbal are o istorie care începe în 1909 și ajunge la maturitate în anul 1930, fiind cea care a stimulat și susținut participarea României la Campionatul Mondial de Fotbal din Uruguay, din același an, la iniţiativa Regelui Carol al II-lea, echipă condusă de timișoreanul Rudy Wetzer. Stadionul „Știința" din Timișoara, unde se va juca meciul, a fost inaugurat la 28 iunie 1928 (pe atunci se numea arena „Politehnica"), în timpul Regenţei Regelui Mihai. Cupa pentru echipa câștigătoare a Meciului Prieteniei a fost făcută de Federația Română de Fotbal. Vă așteptăm! Trăiască Regele!", a transmis preşedinte A.N.R.M.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel