EXCLUSIV  România, Schengen. Teodor Meleşcanu, REACŢIE fără ocolişuri - VIDEO

Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, spunea, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. Ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, în cadrul unui interviu acordat DC News, a discutat despre acest subiect important.

Austria și Olanda nu văd cu ochi buni o aderare a României la Schengen. În acest context, Teodor Meleşcanu a fost întrebat dacă continuă dialogul cu cele două ţări. 

„În ambele cazuri există o explicaţie foarte simplă. În Olanda, după câteva luni bune de la data alegerilor, nu s-a putut crea o majoritate pentru a genera un nou Guvern. Trebuie făcute şi alianţe cu nişte partide mai de dreapta. Şi atunci, evident, că se explică şi luările de poziţie ale prim-ministrului actual”, a spus Teodor Meleşcanu în cadrul interviului. 

„În politica internă nu există amiciţie, există interese, aşa că lucrurile cred că vor evolua, până la urmă, în direcţia necesară. România este una dintre pieţele mari pentru Olanda. Sunt printre cei mai mari investitori în România, deci avem o relaţie economică foarte solidă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Austria”, a explicat ministrul Meleşcanu.

Totodată, a mai spus că „nu pot să apară decât argumente de ordin politic sau altele, ceea ce nu e prevăzut în Acordul de la Schengen, care e unul tehnic, nu politic”.

De asemenea, în cadrul interviului s-a punctat că un fost ministru PSD de Externe spunea că aceste discuţii sunt informale, adică se anunţă că nu se va vota pozitiv, şi atunci România şi Bulgaria nu mai cer votul, amânându-se de la un an la altul. Se sugera că ar fi bine să rupem pisica, în sensul de a cere votul, chiar cu riscul de a lua de la zero tot procesul, pentru ca cei care se opun să-şi argumenteze în mod oficial poziţia.

„Şi aceasta este o abordare, însă eu cred că problema nu este să rupem coada la pisică, ci să intrăm cu pisica în Schengen, împreună, în bunăstare", a spus Meleşcanu.

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel