Rugby: România s-a calificat la Campionatul Mondial. Noroc cu descalificarea Spaniei

Foto: FRR.RO
Foto: FRR.RO

Naţionala de rugby a României a obţinut calificarea directă la Cupa Mondială 2023 din Franţa după ce Spania a fost descalificată din cauza folosirii unui jucător ineligibil în două meciuri din cadrul Rugby Europe Championship 2021-2022, au anunţat joi federaţia spaniolă de profil şi World Rugby, potrivit Agerpres.

“O comisie judiciară independentă care a analizat o potențială încălcare a articolului 8 (eligibilitatea pentru o echipă națională) a stabilit că Spania a aliniat un jucător neeligibil în timpul a două meciuri de calificare pentru Cupa Mondială de rugby 2023 și a impus o deducere de 10 puncte și o sancțiune financiară.” se scrie în comunicatul World Rugby.

În ceea ce privește sancțiunea, comitetul independent, format din Nigel Hampton (președinte), Pamela Woodman și Frank Hadden, a impus următoarele:

  • Deducerea a cinci puncte pentru fiecare dintre cele două meciuri în care jucătorul neeligibil a fost aliniat de către federația spaniolă (10 puncte în total).
  • Articolul 8 al World Rugby prevede sancțiuni financiare obligatorii în cazul încălcării regulamentului. Comitetul a impus sancțiunea fixă de 25.000 de lire sterline și a luat act de faptul că va trebui plătită o sancțiune cu suspendare de 50.000 de lire sterline referitoare la o încălcare anterioară a eligibilității în timpul calificărilor pentru Cupa Mondială de Rugby 2019.

“Sub rezerva dreptului de apel al Spaniei, deducerea de 10 puncte aplicată la clasamentul de calificare pentru Cupa Mondială de Rugby 2023 înseamnă că România se va califica ca Europa 2 în Grupa B, înlocuind Spania, iar Portugalia va înlocui România în turneul final de calificare din noiembrie 2022. Spania are dreptul de a face apel în termen de 14 zile de la data deciziei complete scrise a comisiei.” se mai spune în comunicat.

Cine este jucătorul neeligibil?

World Rugby menționează numele jucătorului ne-eligibil, dar acesta este sud-africanul Gavin van Den Berg.

Acesta evoluase în ambele meciuri ale Spaniei cu Țările de Jos.

Clasamentul final al turneului european de calificare:

1. Georgia cu 44 de puncte,

2. Spania cu 29 de puncte,

3. România 28 de puncte,

4. Portugalia cu 26 de puncte.

Cu sancțiunea aplicată, Spania cade pe locul 4 cu 19 puncte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel