România riscă să fie exclusă din toate competiţiile sportive. Cristi Balaj: "Vom avea soarta Rusiei"

Cristi Balaj: Vom avea soarta Rusiei. Sursa: Pixabay
Cristi Balaj: Vom avea soarta Rusiei. Sursa: Pixabay

România ar putea fi exclusă de la toate competiţiile sportive. Motivul ar fi intervenţia politicului în ceea ce priveşte conducerea Agenţiei Naţionale Anti Doping (ANAD). 

PNL Bistrița Năsăud l-a validat pe Adrian Crișan pentru funcția de președinte al ANAD, poziție ocupată în prezent de fostul arbitru, Cristi Balaj. Acum, fostul arbitru FIFA spune că România riscă excluderea din competițiile sportive, deoarece WADA nu acceptă implicarea politică în activitatea agenţiilor naţionale antidoping.

"Îmi este greu să comentez subiectul, pentru că – o dată, este vorba despre mine şi ar putea apărea subiectivism.

Doi la mână, nu sunt o persoană care aş fi credibilă dacă vorbesc despre acest subiect. Pentru că sunt implicat direct. Şi dacă vin şi spun că vechiul cod WADA şi noul cod WADA, în mod special, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021.

La articolul 20, punctul 5.1, se vorbeşte despre ingerinţa politică, nu accepta şi nu acceptă să existe vreo ingerinţă politică în activitatea de doping, nu numai din România, ci în toată lumea.

Ei monitorizează România mai mult decât alte agenţii, pentru că noi am avut un raport de investigaţii, în urma căruia a apărut un raport apărut la nivel mondial şi fosta preşedintă obligatoriu a trebuit să părăsească instituţia, Graţiela Vâjâială, care a fost 12 ani în această poziţie.

De la 1 ianuarie, limitările sunt mai clare ca să nu mai existe vreun dubiu. Ea a apărut în acel raport de investigaţii, cu specificarea clară din partea WADA să fie schimbată", a declarat Cristi Balaj, conform Prosport.

"Avem soarta Rusiei"

"În momentul în care ne dispare conformitatea avem soarta Rusiei, care este un colos. Adică sportivii noştri nu mai participă la nicio competiţie majoră, jocuri olimpice, campionat mondial, campionat european. Noi nu mai avem voie să organizăm niciun eveniment sportiv internaţional, în momentul în care am pierdut conformitatea”, a mai spus preşedintele ANAD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel