România, retragere din Parchetul European. Dragnea: Este o problemă!

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a discutat despre posibilitatea unei retrageri a României din Parchetul European.

Întrebat dacă există o discuţie ca România să se retragă din Parchetul European, Dragnea a răspuns: "Nu există această discuţie în Partidul Social Democrat din România".

"Domnul Cioloş Julien ar fi putut să întrebe atunci sau să dea drumul la o dezbatere publică, că tot îi place lui să mintă despre transparenţă, dacă românii vor să adere la asta, pentru că sunt ţări din Europa care n-au aderat", a spus liderul PSD.

"Este o problemă"

Pe de altă parte, el a susţinut că "nu l-ar contrazice prea mult" pe senatorul Şerban Nicolae, care a afirmat pentru un post de radio că România nu trebuia să adere la Parchetul European, cu care ar putea doar colabora.

"Nu pot să-l contrazic foarte mult. După ce am văzut care este procedura prin care va fi desemnat viitorul procuror european, aş spune că, indiferent cine va ajunge, este o problemă. În urma unor negocieri politice, în urma unor discuţii, eu m-aş fi aşteptat ca procurorul european să fie rezultat în urma unor evaluări, analize, concursuri, interviuri făcute de un grup de jurişti de renume din Europa, dintre cei mai buni doritori din continent. Iertaţi-mă, sunt mulţi care îşi pun problema dacă se poate avea încredere în cel care va ajunge procuror european, indiferent care ar fi acela, în urma unor negocieri pur politice. Şi atunci ce să facem? Luăm şi noi modelul, băgăm în parlament procurorii şefi şi începem negocieri politice? Partidul ăla îl ia pe ăla, ălălaltul îl ia pe celălalt", a mai spus Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel