România, printre țările cu cele mai mici prețuri la gaze

Cea mai mare scădere a prețurilor la gaz a fost în Letonia, cea mai mare creștere în Olanda, conform unui comunicat de presă al Info Cons.

Între prima jumătate a anului 2019 și prima jumătate a anului 2020, cele mai mari scăderi ale prețurilor la gazele casnice, în monede naționale, au fost observate în Letonia (-29,4%), Lituania (-19,8%), Suedia (-16,0%) și Portugalia (-15,4%). Scăderea impozitelor a determinat în principal reducerea în Suedia.

Costul energiei a fost principalul factor pentru reducerea prețului în Letonia, în timp ce ambele au afectat prețurile din Lituania și Portugalia. În schimb, cea mai mare creștere a fost înregistrată în Olanda (+ 8,0%), înaintea Franței (+ 7,3%) și Croației (+ 5,2%). Creșterile de impozite au afectat în principal creșterea din Olanda. Costul energiei a fost principalul motor pentru creșterile din Franța și Croația.

Exprimate în euro, prețurile medii ale gazelor menajere în prima jumătate a anului 2020 au fost cele mai mici în Letonia, Ungaria și România (fiecare 3,2 EUR la 100 kWh) și Lituania (3,6 EUR) și cel mai mare în Olanda (10,0 EUR), Suedia (9,8 EUR ), Franța (7,9 EUR) și Danemarca (7,5 EUR).

2. -imagine fara descriere- (unnamed-1_18866900.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel