România, printre țările care riscă să se confrunte cu o criză valutară în următoarele 12 luni (Analiză Nomura)

Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Sursa foto: Pexels (Pixabay)

Monedele din Cehia, Turcia, Sri Lanka și România riscă să se confrunte cu crize valutare în următoarele 12 luni, conform unui indicator citat într-o analiză a băncii Nomura, preluată de Bloomberg.

Fiecare stat a obținut un scor de peste 100 la indicatorul „Damokles” al băncii, fapt care arată că sunt vulnerabile la o prăbușire a monedei. Conform modelului, despre care compania spune că are sediul la Tokyo, acest indicator reunește opt indicatori care au prezis 64% din cele 61 de crize valutare ale țărilor emergente din anul 1996 încoace.

Nomura a subliniat faptul că Chile, Ungaria și Brazilia au obținut scoruri apropiate de pragul de criză.

Conform economiștilor de la Nomura, pandemia Covid-19, războiul Rusiei în Ucraina, dar și presiunile globale asupra prețurilor au „lărgit prăpastia fundamentelor economice” în statele în curs de dezvoltare, cu un impact negativ asupra situației financiare a unor țări și lăsând rate reale ale dobânzii profund negative.

„În cadrul ciclului de creștere a ratelor – Chile și Brazilia au început să reducă ratele – investitorii pot face discriminare acordând mai multă atenție riscurilor ME dacă aversiunea față de risc și creșterea globală slăbește”, au spus Robert Subbaraman și Si Ying Toh, economiști cu sediul în Singapore la Nomura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel