România, principalul partener comercial de încredere al Moldovei. Cazanciuc: Schimburi comerciale de peste 3 miliarde de euro

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut senatorul Robert Cazanciuc.

Senatorul Robert Cazanciuc a transmis pe Facebook ieri, la 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, un mesaj în care a menționat faptul că ”România arată că este în continuare principalul partener comercial de încredere al Moldovei”.

„Astăzi, la 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România, am asistat la o reuniune care pune în lumină efortul celor două țări de reclădire a legăturilor istorice, construind nu doar poduri de flori, ci mai degrabă poduri economice, ca punți trainice vitale între cele două nații.

Forumul economic „Moldova-România. Capital Bridges” a fost prilej pentru cele două guverne de pe ambele maluri ale Prutului pentru reafirmarea sprijinului pe care România îl acordă Moldovei în parcursul european și pentru consolidarea parteneriatului economic dintre cele două țări-surori în scopul unei dezvoltări armonioase bilaterale pe toate planurile.

Sunt alături de sora mai mică a României, susțin în totalitate cu toate mijloacele evoluția Moldovei și cred atât în întărirea legăturilor noastre de sânge istorice cât și în capacitatea Republicii Moldova de a continua cu succes drumul prodemocratic și proeuropean, date fiind și actualele condiții vitrege de la granițele noastre.

Investiții în Republica Moldova

De aceea, încurajez companiile românești să investească în Republica Moldova și principalii actori economici de peste Prut să se capitalizeze la București. Este grăitor exemplul celui mai mare producător de vinuri din Europa de Est, Purcari, care s-a listat la Bursa de Valori București, așa cum va face și banca MAIB, liderul de pe piața financiară moldovenească.

În această zi simbolică pentru istoria celor două state, România arată că este în continuare principalul partener comercial de încredere al Moldovei, dovadă fiind și schimburile comerciale ce se ridică în prezent la peste 3 miliarde de euro, astfel că încurajăm cu această ocazie companiile moldovenești să se capitalizeze prin Bursa de Valori de la București, un instrument sigur și de încredere pentru oportunități de investiție”, a transmis senatorul Robert Cazanciuc pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel