România, post TV rus. Constantin Codreanu: Sunt îngrijorat. Nu este binevenit

Postul rus RTR intenționează să intre pe piața media din România. Această decizie a stârnit îngrijorarea parlamentarului Constantin Codreanu (PMP).

„Am luat act cu îngrijorare de intenția postului rus de televiziune RTR de a intra pe piața mediatică din România, concretizată într-o cerere adresată în acest sens Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Faptul în sine confirmă existența unei strategii a Moscovei de expansiune mediatică în țara noastră”, precizează parlamentarul român, citat de publicația Agora.

Reprezentanții RTR cu sediul la Iași intenționează să producă emisiuni despre „diaspora moldovenească din România".

„Pentru o înțelegere exactă a orientării și profilului ideologic al postului de televiziune RTR Moldova, trebuie să precizăm că, printr-o decizie din 4 iulie 2014, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) de la Chișinău a sancționat acest post rusesc, alături de altele, întrucât „în emisiunile informativ-analitice preluate din Federația Rusă, posturile de televiziune respective utilizează instrumente de propagandă agresive, promovează și intensifică zvonuri neconfirmate, manipulează prin text și imagini, utilizează etichetări pentru a discredita și a prezenta într-o conotație negativă guvernul de la Kiev, dezinformează și manipulează opinia publică referitor la evenimentele din Ucraina prin tertipuri de montaj și comentarii ce abundă în invective.

De asemenea, posturile monitorizate au difuzat știri și reportaje în care nu există pluralism de opinii, acestea prezentând, unilateral și preponderent punctul de vedere al Moscovei și al adepților federalizării Ucrainei. Limbajul utilizat în comentarii este unul agresiv și intolerant, care conține insulte directe față de Guvernul Ucrainei și față de populația care îl susține. Totodată, raportul evidențiază câteva cazuri de instigare la violență și ură interetnică, discriminare pe motiv de apartenență la forțele proucrainene și proeuropene", spune Constantin Codreanu.

Totodată, parlamentarul transmite că „RTR nu este binevenit în țara noastră. Consiliul Național al Audiovizualului este obligat să ia în considerație motivele temeinice pentru care acest post rusesc de televiziune a fost interzis în diverse state expuse anterior propagandei Moscovei și să adopte o decizie negativă cu privire la intrarea RTR pe piața mediatică din România", a încheiat Constantin Codreanu, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel