România, palmă pentru Israel. Chirieac: Este un semnal devastator

Dăncilă
Dăncilă

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pe marginea plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză de înaltă trădare.

Premierul israelian Benyamin Netanyahu a amânat sedința de guvern comună care ar fi trebuit să aibă loc în luna august la București.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect.

”Se întâmplă un lucru grav. Din cauza luptei interne, președintele Iohannis condamnă România pentru următorii 20 de ani aducând, într-un punct nepermis, relația țării noastre cu Israel. Probabil că undeva, cineva de la Cotroceni s-o fi gândit că cea mai bună modalitate de a semna decretul de revocare pentru doamna Kovesi este să vină în pandant cu suspendarea doamnei Dăncilă. Pentru acest lucru s-a găsit și omul capabil să facă așa ceva: plângerea de înaltă trădare. Și au început audierile, așa zisa anchetă în acest domeniu.

Compromiterea relației cu Israel

De ce este gravă situația? Fiindcă riscă să compromită relația României cu Israel. Această palmă pe care o dă România Israelului, total neprovocată, și unde Israelul deja a răspuns - anularea ședinței de guvern comună - este un semnal devastator. Era evenimentul anului pentru țara noastră: să ai guvernului Israelului la București, în ședință comună cu Guvernul României. Era un semnal extraordinar. Ce fac acești inși orbiți de furie? Au băgat această tâmpenie cu înalta trădare, cu premierul Dăncilă, cu Israelul, cu mutarea ambasadei. Să închidă imediat acest dosar, cu scuze pentru Israel, pe căi diplomatice și poate găsi o acuzație mai credibilă!”, a zis Bogdan Chirieac.

”În nebunia de a-și păstra privilegiile cu orice preț, reprezentanții statului paralel ajung să distrugă țara. Înăsprirea relației cu Israel, făcută în profunzime, va avea consecințe. Da, aveți dreptate, președintele pare că este șeful statului subteran. (...) Mai devreme sau mai târziu, oricum statul subteran nu va mai exista. A servit unor interese străine un număr de ani, pus pe roate de Traian Băsescu, dar în final, democrația va învinge”, a mai spus analistul politic la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel