România nu va mai fi reprezentată în CEx al UEFA. Mircea Sandu nu a fost propus de FRF

Pentru prima oară din 2007, România nu va mai avea un reprezentant în Comitetul Executiv al UEFA. Asta în condițiile în care fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, nu mai figurează printre candidaţii pentru un nou loc în cadrul forului, la alegerile programate la Viena, pe 24 martie.

Mandatul lui Mircea Sandu expiră în martie, iar FRF nu a făcut o altă propunere pentru un loc în Comitetul Executiv al UEFA. De asemenea, mandatele altor şase membri ai CEx expiră în acest an: Şenes Erzik (Turcia), Angel María Villar Llona (Spania), Grigori Surkis (Ucraina), Peter Gillieron (Elveţia), Borislav Mihailov (Bulgaria) şi Serghei Fursenko (Rusia).

Patru dintre cei şapte candidează pentru un nou mandat: Angel María Villar Llona (Spania), Grigori Surkis (Ucraina), Peter Gilliéron (Elveţia) şi Borislav Mihailov (Bulgaria). Pe lângă aceştia patru, au fost înregistrate alte opt candidaturi, pentru cele şapte locuri valabile din Comitetul Executiv în perioada 2015-2019, scrie digisport.ro: Sandor Csanyi (Ungaria), Fernando Gomes (Portugalia), Yngve Hallen (Norvegia), Trefor Lloyd Hughes (Ţara Galilor), Campbell Ogilvie (Scoţia), Davor Suker (Croaţia), Geir Thorsteinsson (Islanda) şi Servet Yardımcı (Turcia).

Vezi și: Situație fără precedent anunțată la FRF! Sandu: "Nu mi se pare corect"

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, în vara anului 2014, că forul român nu-l va mai susţine pe Mircea Sandu pentru un loc în Comitetul Executiv al UEFA. Apoi, Mircea Sandu a renunţat la toate clauzele contractuale pe care le avea cu Federaţia, prin care instituţia se obliga să-l nominalizeze în 2015 la alegerile din cadrul forului european.

Mircea Sandu a fost membru în Comitetul Executiv al UEFA din 2007, el fiind reales pentru un al doilea mandat în 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel