România, membră CERN. Mesajul transmis de președintele Iohannis

Klaus Iohannis a evidenţiat, cu prilejul alocuţiunii susţinute la Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară, însemnătatea deosebită a aderării României pentru mediul ştiinţific şi de cercetare, 'care reprezintă o recunoaştere a excelenţei româneşti în domeniu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a participat luni, la Geneva, la ceremonia de ridicare a drapelului României la sediul CERN, marcând astfel, în mod solemn, aderarea ţării noastre la această organizaţie.

Preşedintele Iohannis a susţinut, alături de directorul general al CERN, Fabiola Gianotti, şi de preşedintele Consiliului CERN, Sijbrand De Jong, o alocuţiune în faţa celor prezenţi la eveniment, a avut o întâlnire cu cercetători români care lucrează la CERN sau colaborează la proiectele organizaţiei şi a vizitat principalele facilităţi ale acesteia.

'Preşedintele României a evocat meritele cercetătorilor, inginerilor şi tehnicienilor români care au participat, în ultimii 20 de ani, la activităţile CERN şi care, prin activitatea lor valoroasă, au consolidat imaginea ţării noastre peste hotare. În prezent, peste 170 de fizicieni şi ingineri români de la 5 universităţi şi 3 institute de cercetare din România lucrează în cadrul a 9 proiecte ale CERN', precizează Preşedinţia. Pe de altă parte, la întâlnirea cu cercetătorii români, Iohannis i-a încurajat să fructifice oportunităţile care se deschid odată cu aderarea României la CERN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel