România mai are de plătit încă 128,1 milioane euro către UE și BM, în 2015

bani-euro
bani-euro

România mai are de plătit, în acest an, încă 128,1 milioane euro către Uniunea Europeană și Banca Mondială din împrumutul stand-by contractat în 2009.

De la începutul anului, țara noastră a rambursat peste 1,732 miliarde euro către Fondul Monetar Internațional /FMI/, Uniunea Europeană /UE/ și Banca Mondială, scrie Agerpres.

Cea mai mare parte a sumei, respectiv peste 1,546 miliarde euro, a fost plătită pe data de 1 ianuarie către UE, din care 1,5 miliarde euro reprezentau rambursări rate de capital, iar 46,2 milioane lei dobânzi și comisioane.

În data de 1 februarie, statul român a plătit 18,3 milioane lei către Banca Mondială (dobânzi și comisioane), iar pe data de 5 ale aceleiași luni suma de 3 milioane de euro către FMI (dobânzi și comisioane). De asemenea, pe 23 februarie România a plătit 162 milioane de euro (rambursări rate de capital) către FMI. În prima zi din martie a fost plătită suma de 3,2 milioane euro către Banca Mondială (dobânzi și comisioane).

Rambursările sunt efectuate în contul pachetului financiar acordat României de către creditorii internaționali în anul 2009, care are o valoare totală de 19,95 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel