EXCLUSIV  România, lipsă de gaze la iarnă. Ministrul Toma Petcu, anunț pentru români

Toma Petcu, ministrul Energiei a declarat în exclusivitate, la DCNews Live că statul este pregătit pentru iarnă.

Ministrul Toma Petcu a dat asigurări românilor că nu va mai fi o lipsă de gaz la iarnă, așa cum s-a mai întâmplat de atâtea ori. El a arătat că a avut discuții cu Romgaz iar gigantul și-a realizat planul de magazinare, chiar îl va depăși.

Totodată, Toma Petcu susține că statul nu importă gaze din Rusia și nici nu o va face, acest lucru fiind probabil făcut de agenții privați.

”Am avut două discuții tehnice cu cei de la Romgaz pe acest subiect. La ora actuală ei și-au realizat planul de magazinare cerut de ANRE prin o decizie a reglementatorului, în sensul în care trebuiau să magazinieze undeva la 400 de milioane de metri cubi și au magazinat aproape de 600-700, iar până în decembrie vor mai magaziona.

Au fost stabilite norme și condiții de către reglementatori și de către reglementatori și pentru ceilalți funrnizori din piață. Nu cunosc capacitățile Petromului, dar și ei au obligația stabilită de ANRE să-și magazineze cantitățile. Tot ce s-a cerut s-a respectat.

În ceea ce privește importul, ministrul Mihai Petcu a precizat că în ”acest moment nu” importăm gaze din Rusia. Totuși, el a precizat că în iarnă ”s-ar putea ca în vârfurile de consum, datorită consumului și perioadei foarte geroase, cade presiunea foarte mult atât în conducte cât și în depozite, s-ar putea ca operatorii privați să importe, dar nu importă statul român ci doar cei privați”, a explicat ministrul Petcu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel