România Liberă întoarce armele împotriva lui Băsescu?

basescu rtv
basescu rtv

Jurnalista Sabina Fati remarcă, într-un editorial pentru România Liberă, că Traian Băsescu redevine la finalul mandatului său omul propriului interes. Fati îl critică pe șeful statului pentru scandalul terenului din Călărași și spune că acesta își pierde instinctul politic și calitățile de strateg. Modul în care și-a cumpărat pământ și felul în care și-a implicat propria fiica în acest scandal îl fac pe Traian Băsescu un președinte imoral, concluzionează jurnalista.

Sabina Fati spune că Băsescu nu se deosebește de ceilalți politcieni autohtoni care vor să se "căpătuiască" cât sunt la putere.

"Dar preşedintele îşi pierde tot mai mult intuiţia, una dintre marile sale calităţi politice, care l-a ajutat să joace roluri onorabile şi interesante nu doar în interior, ci şi în exterior. Calculele şi mişcările pe care le face în ultima perioadă ne arată un Băsescu la fel de sigur pe sine, cum era până acum, dar anesteziat şi incapabil să se raporteze la realitate", continuă Sabina Fati, în editorialul intitulat "Băsescu: despre (i)moralitatea unui președinte".

Fati reia și tema care a creat covulsii în presa apropiată Cotroceniului la alegerile interne din PDL. Atunci, Băsescu era criticat pentru că a susținut-o pe Elena Udrea, chiar dacă asta a dus la scindarea ulterioară a Dreptei.

"(I)moralitatea preşedintelui poate fi măsurată nu doar prin felul în care şi-a cumpărat pământ, dar şi prin felul în care şi-a implicat propria fiică într-un scandal de proporţii. (I)moralitatea lui se poate măsura, însă, şi în dezbinarea formaţiunilor „de dreapta“, în lupta îndreptată nu doar spre PSD, ci poate chiar mai mult împotriva PDL, cu scopul aproape declarat de a o aduce pe favorita sa, Elena Udrea, în fruntea democrat-liberalilor. (I)moralitatea lui Traian Băsescu ar putea avea legătură şi cu reabilitarea lui Crin Antonescu, pe care ar vrea să-l înveţe cum să câştige prezidenţialele, sau chiar cu acceptarea declaraţiei consilierului său politic, Sebastian Lăzăroiu, de a aspira spre modelul Putin printr-un eventual mandat de premier, ca şi cum democraţia nu înseamnă, printre altele, „alternarea la putere“. Mai are un an în care să se reabiliteze. Se gândeşte preşedintele la acest lucru?", încheie Fati.

"Intelectualii" Mișcării Populare, reacții de maidan

Opinia jurnalistei i-a deranjat pe Adrian Papahagi și Teodor Baconschi, care, deși școliți în universitățile din străinătate, de unde și-au luat diplome sforăitoare, au găsit s-o pună la zid pe Fati în termeni deloc eleganți, pentru o părere.

"Tot asa, fetelor (Sabina Fati și Alina Mungiu - n..r)! Deștepte, frumoase și devreme-acasa ca voi greu găsești!", scria  fostul democrat-liberal Adrian Papahagi pe Facebook.

Fostul ministru de Externe Theodor Baconschi l-a completat pe colegul său spunând că "ambele sunt imaculate anticoncepțional".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel