EXCLUSIV  România, liber la exportul de carne de porc: Facem PARTE dintr-un cerc elitist. Începem NEGOCIERILE

Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor a oficializat astăzi statutul de țară liberă de pestă porcină clasică pentru România, iar țara noastră poate relua exportul de carne de porc, o realizare cu efect economic deosebit de important. 

Președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu a explicat în exclusivitate pentru DCNews, chiar de la Adunarea Mondială a delegaților Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor ce înseamnă acest lucru pentru România. 

"Este elementul decizional care de acum înainte face posibilă demararea negocierilor bilaterale între România și țările terțe. Fără acest statut de liber de pestă porcină clasică pe care noi l-am dobândit astăzi, nicio țară importantă nu a dorit să progreseze pe linia negocierilor cu România pentru exportul de carne de porc. Astăzi am reușit performanța de a fi liberi de toate cele șase boli considerate restrictive la nivel mondial. Facem parte dintr-un cerc extrem de elitist," a spus Geronimo Brănescu.  

El spune că în acest moment se poartă negocieri tehnice. Foarte curând România va putea relua exporturile de carne de porc către țările mari consumatoare. 

"Vă pot spune în acest moment că este vorba despre țări ca Japonia, Australia, Canada, SUA, Mexic, Coreea de Sud. Deocamdată se poartă negocieri tehnice, sanitar-veterinare. Celelalte negocieri de factură economică fac obiectul altor instituții ale statului. Noi suntem o parte din aceste negocieri, partea tehnică. Durata negocierilor economice dintre țări poate fi diferită, în funcție de interese sau de circuitele mondiale. Astăzi este un moment în care am eliminat o barieră definitorie," a completat șeful DSVSA. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel