România-Iran colaborare economică. Ambasadorul Iranului, despre avantajele colaborării

Iranul dorește o colaborare intensă economică cu România, punând la dispoziție, în acest scop "disponibilitatea mediului de afaceri și sume importante de bani". Conform celor declarate de Hamid Moayyer, ambasadorul Republicii Islamice Iran în România, numai pentru petrol și gaze este pusă la dispoziție o sumă de 200 de miliarde de dolari în scopul dezvoltării în domeniul petrolului și gazelor.

Diplomatul a prezentat date privind "dezvoltarea extraordinară a economiei Iranului", accentuând, totodată, asupra potențialului uriaș de absorbție a producțiilor de orice fel pe care îl poate asigura atât țara sa, prin cei peste 80 de milioane de locuitori, cât și restul de 400 de milioane de oameni care conviețuiesc în jurul statului iranian.

În context, ambasadorul Hamid Moayyer a precizat că, în țara sa, "sunt peste 1.000 de profesioniști (din domeniul atomic energie, medical, industrie)", amintind totodată despre zăcămintele uriașe de petrol și gaze, despre parcursul rapid din medicină, IT, petrochimie, nano și microtehnologie, despre multiplicarea rețelei de transporturi feroviare, navale și rutiere.

"Din păcate, până în urmă cu câteva luni, statul iranian și cel român nu au avut în vedere dezvoltarea relațiilor cu mediul de afaceri particular din România. Acum, noi avem posibilități și, dacă există cineva, chiar și din sectorul public, de stat, care vrea să se dezvolte la noi, să vină. Bani sunt, colaborare nu am avut până acum. Numai pentru petrol și gaze avem din partea statului iranian peste 200 de miliarde de dolari în scopul dezvoltării", a mai arătat oficialul iranian, citat de Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel