România, în zona euro. Dragnea: E o dorință

Liviu Dragnea susține că în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la zona euro la un anumit termen trebuie să existe o analiză serioasă în prealabil şi o discuţie cu Preşedinţia, Guvernul, Parlamentul, Banca Naţională. 

Întrebat cum comentează afirmaţia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, conform căreia România ar putea adera la zona euro în 2022 şi dacă există un proiect asumat în acest sens sau doar o dorinţă, Dragnea a spus: "E o dorinţă, o dorinţă firească. Ca să vorbim de un proiect asumat trebuia să fie o analiză serioasă a majorităţii, a întregului Parlament, a BNR, a Guvernului, o discuţie cu Preşedinţia, este o dorinţă a noastră a tuturor, dar nu este un proiect foarte uşor şi nu ne putem juca cu el, adică nu putem să avansăm termene doar de dragul de a avansa termene." 

El a negat că s-ar iniţia vreun demers la nivel guvernamental. "Din câte ştiu eu nu şi nu cred că a început cineva o asemenea aventură". 

Zona euro este compusă în prezent din 19 state membre. Ultima ţară care a aderat la zona euro este Lituania, care a făcut trecerea la moneda unică în 2015. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel