România, în topul celor mai „bolnave" economii. Cifre îngrijorătoare

BNR
BNR

România se situează pe locul 34 în topul Bloomberg al „celor mai bolnave economii din lume". Locul ocupat de România este înregistrat în 2017, o clasare cu 16 poziții mai sus față de anul precedent.

„România se îndreaptă într-o direcţie greşită. Economiştii estimează o rată a inflaţiei de 3,3% pentru 2018, după creşterea preţurilor de anul trecut. Banca Naţională a României încearcă să ţină ritmul inflaţiei prin creşterea dobânzilor, încercând să fie cu un pas înainte şi să evite supraîncălzirea economiei prin cheltuielile guvernamentale excesive”, notează Bloomberg.

Pe primul loc în topul celor mai dezastruoase economii, realizat de Bloomberg, este Venezuela, unde inflația a atins 13.000%, urmată de Africa de Sud, Argentina, Egipt, Grecia și Turcia.

Thailanda, liderul în topul celor mai „sănătoase" economii

La polul opus, statele care se bucură de cea mai bună stabilitate economică sunt: Thailanda, Singapore, Japonia, la egalitate cu Taiwan, Israel și Elveția. Topul primelor 10 state este completat de Coreea de Nord, Islanda, Norvegia, Hong Kong și Danemarca.

Cel mai mare progres economic l-a înregistrat Mexic, care a urcat 16 locuri în topul celor ai „fericite" economii. Inflația a scăzut de la 6% la 4,1% într-un an de zile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel