România în spațiul Schengen. Ce spun Angela Merkel și Dacian Cioloș

Schengen
Schengen

Cancelarul german Angela Merkel și premierul Dacian Cioloș au vorbit, la Berlin, despre aderarea României la Spațiul Schengen.

Angela Merkel a declarat, întrebată despre aderarea României la Spațiul Schengen: "Cred că proiectul Schengen este de actualitate şi că există motive întemeiate să păstrăm libertatea de mişcare în spaţiul Schengen. Intenţia noastră este să rezolvăm problema migraţiei ilegale. Controlale temporare de la graniţele Schengen sunt o decizie temporară. Cred că Schengen este un lucru foarte apreciat de cetăţenii europeni, dar este şi un instrument foarte bun pentru creşterea economică în UE. Este corect că România a făcut foarte multe eforturi în apărarea graniţelor, aşteptăm însă următorul raport MCV. Aşteptăm să vedem că în acest raport se găsesc toate eforturile României privind corupţia".

Premierul Dacian Cioloș a adăugat că "Sigur că am discutat în detaliu cu doamna Merkel toate aceste aspecte. România a făcut multe eforturi în combaterea corupţiei în ultimii ani. Dincolo de criteriile tehnice, actualul Guvern va continua eforturile de combatere a corupţiei pentru ca aceste progrese să se regăsească şi în raportul MCV. Sperăm ca acest lucru va duce în perioada următoare şi la aderăarea România la spaţiul Schengen. Ne dorim un spaţiu Schengen consolidat, solid". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel