România în Schengen. Tudor Ciuhodaru: Proiectul meu de suflet. În sfârşit!

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru a primit cu bucurie rezoluţia Parlamentului European de primire a României în spaţiul Schengen. 

"Adoptat! Proiectul meu de suflet din acest mandat devine acum realitate. Parlamentul European a votat pentru intrarea României în spațiul Schengen. Rezoluția pe care am inițiat-o prevede aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen și în România, cu eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene. Viitorul Uniunii Europene poate fi doar unul fără fragmentare!

Am cerut (de mai multe ori!) finalizarea integrării în Schengen cu toate statele membre ale UE și realizarea de urgență a unui nou proiect de decizie din partea Consiliului. Acum am reușit să obținem majoritatea necesară de voturi în plenul Parlamentului European.

Concret, rezoluția privind situația din spațiul Schengen prevede explicit că:

,,având în vedere rezoluția din 11 decembrie 2018 referitoare la aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria și în România (ce prevăd eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene) invită Consiliul și statele membre să își intensifice eforturile pentru a realiza finalizarea integrării Schengen” și ,,îndeamnă din nou Consiliul să prezinte un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în România în cel mai scurt timp posibil”.", a scris europarlamentarul Tudor Ciuhodaru pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel