România în Schengen. Monica Macovei: Politicianul care răspunde obraznic despre corupție, deservicii

Europarlamentara Monica Macovei atrage atenția politicienilor care răspund obraznic europenilor pe tema corupției, în contextul aderării României la Spațiul Schengen, că aduc prejudicii. 

"Și eu vreau să intrăm în Schengen și aici trebuie să știți că românii din toate grupurile politice din Parlamentul European au fost uniți. Da, e adevărat, îndeplinim condițiile tehnice. (...) Problema corupției este reală și politicianul care n-o ia în seamă sau răspunde obraznic statelor membre care ridică această problemă nu face decât deservicii României și nu va aduce România mai aproape de Schengen. Schengen este o zonă de încredere. (...) Toți cetățenii europeni își pun încrederea pe umerii românilor, de la frontieră, a polițiștilor, a procurorilor, a judecătorilor, a vameșilor, tocmai pentru a se feri de infracțiuni și pentru respectarea legii. Sistemul Schengen înseamnă mult mai mult decât a fi în acest spațiu fără frontiere. (...) Da, avem corupție, dar iată ce eficient ne luptăm cu ea, nu stăm cu mâinile încrucișate. Și aș veni cu rezultatele noastre pe anticorupție, cu ce face DNA. Să știti că DNA este considerată de UE una dintre cele mai bune instituții anticorupție din UE și dată ca exemplu. (...)', a menționat Monica Macovei, scrie Agerpres

Europarlamentarul Monica Macovei, președinte al Asociației M10, a participat, vineri, la o conferință publică cu tema 'Reformă și modernizare', organizată de asociația pe care o conduce. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel