EXCLUSIV  România, în Schengen. Grapini: ”Macovei și alții atacau și pe alte subiecte. Cum poți să te simți ca român?”

monica macovei
monica macovei

Maria Grapini a povestit la DC NEWS despre cum s-au opus aderării României la spațiu Schengen, tocmai europarlamentari români.

Rezoluția pentru aderarea la spațiul Schengen a fost votată în Parlamentul European, dar în dezbateri, mai mulți europarlamentari români, inclusiv Monica Macovei, au luat cuvântul și au criticat România, cu toate că europarlamentari din alte state au susținut aderarea României la Schengen.

„În decembrie 2017 a fost o rezoluție pentru intrarea României în Schengen. Rezoluția a fost votată de Parlament, depindem de Consiliu. Comisia Europeană prin președintele Juncker a transmis Consiliului că îndeplinim condițiile tehnice.

În dezbaterile respective, înainte să se voteze rezoluția, cum poți să te simți ca român când vezi că eurodeputați din Polonia din grupul ALDE, eurodeputați din grupul Popularilor din Portugalia sau diverse state, inclusiv Germania, iau cuvântul și susțin poziția României. Dar vezi că doi-trei eurodepuați români din grupul Popularilor plus doamna Macovei de la Conservatori spun că în România nu funcționează nimic. 'Nu funcționează statul de drept, nu funcționează justiția'. Vorbeau și pe lângă subiect, vorbeau ce face sau nu face Guvernul când acolo era în discuție intrarea României în spațul Schengen”, a declarat Maria Grapini la DC NEWS.

Mai mult, aceasta a continuat și a povestit că atunci când s-a făcut o audiere pe MCV a Bulgariei și României, europarlamentarii din ambele țări au participat. Toți politicienii bulgari, indiferent de ideologie, împreună cu foști miniștri de justiție, cărora li s-au adăugat și europarlamentarii romnâni, au susținut ridicarea MCV-ului. Nu același lucru s-a întâmplat când a fost adusă în discuție situația României, spune Maria Grapini, care a amintit de aceeași europarlamentari pe care a evitat să-i mai nominalizeze ce atacă mereu România în Parlamentul European. Maria Grapini a precizat că reprezentanții Bulgariei au fost surprinși.

Iată răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel