România în Schengen, controversă. Coita: Este o greșeală

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita a comentat, la Antena 3, declarația lui Jean Claude Juncker cu privire la intrarea României în spațiul Schengen.

Alex Coita susține că declarația președintelui Comisie Europene conform căreia România va intra în spațiul Schengen în 2019 arată o menținere a poziției exprimată de ani buni la Bruxelles. Analistul politic consideră că România a făcut progrese mult mai mari decât Bulgaria, iar tema separării celor două tări pe tema Schengen nu ar trebui să existe.

"Să știți că Jean Claude Juncker a fost una dintre vocile care a susținut mereu aderarea României la Schengen. De altfel, România, încă din 2011 a trecut toate examenele premergătoare aderării la acest spațiu fără frontiere. Eu sunt de părere că decizia politică de a separa România de Bulgaria în ceea ce privește aderarea la Schengen constitue greșeală pentru că România, spre deosebire de Bulgaria, a făcut progrese majore în ceea ce privește întărirea statului de drept și lupta anticorupție. E drept că si aceste progrese au avut niște efecte secundare la fel de importante, ca abuzurile pe care le cunoaștem, dar nu se poate spune că România nu a încercat să facă pe plac sistemului, dacă se poate spune așa, pe când Bulgaria nu a făcut nimic. Bulgaria este în aceeași stare în care era și acum 10, 12 ani de la aderare", a declarat Alex Coitla la Antena 3. 

Deși Jean Claude Juncker este convins că în mandatul său România va fi membră a spațiului Schengen, mai multe voci de la Bruxelles au vorbit, în ultimul timp doar de aderarea Bulgariei în 2019.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel