România, în Schengen. Țapardel, vești bune din PE: A fost adoptat...

Schengen
Schengen

Vești bune din Parlamentul European pentru cetățenii români și bulgari. Parlamentul European a adoptat astăzi raportul anual privind funcționarea spațiului Schengen.

Raportul este elaborat de către Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European, care reiterează foarte clar faptul că România şi Bulgaria sunt pregătite pentru o intrare imediată în Schengen.

Raportul arată că cele două state au dovedit că sunt suficient de pregătite pentru aplicarea integrală a prevederilor acquis-ului Schengen.

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel consideră că prin votul de astăzi i s-a făcut în sfârșit dreptate României și, totodată, au fost recunoscute eforturile depuse pe această linie.

În același timp, eurodeputatul a subliniat că spațiul Schengen constituie un pilon important al UE, ce trebuie consolidat prin aderarea României şi a Bulgariei la acesta. În contextul dezbaterilor din cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, europarlamentarul Claudia Țapardel a avut o intervenție în plen, prilej cu care a adus în discuție aderarea României la spațiul Schengen: ”În calitate de reprezentant al României în Parlamentul European, apreciez evaluarea corectă a Comisiei LIBE, precum și votul favorabil acordat României în acest sens, și consider că suntem pregătiți din toate punctele de vedere pentru acest demers. România îndeplinește integral, încă din 2011, toate criteriile pentru a deveni parte a acestui spațiu de liberă circulație. Este inacceptabil că până în acest moment țara noastră nu este parte a spațiului Schengen și sunt ferm convinsă că orice amânare în acest sens este nejustificabilă, reprezentând o veritabilă discriminare a unui număr considerabil de cetățeni europeni." a punctat eurodeputata Claudia Țapardel.

Solidaritate în PE pentru România

Totodată, europarlamentarul a subliniat faptul că spațiul Schengen s-a creat în baza unei abordări tehnice, acesta nefiind un acord de natură politică. Orice nelămuriri pe acest subiect țin de poziții strict politice și nu reflectă o viziune obiectivă. Aceeași poziție a fost împărtășită și de ceilalți europarlamentari prezenți în plen, care la rândul lor au recunoscut că România și Bulgaria sunt pregătite pentru a deveni parte a spațiului de liberă circulație.

”Apreciez susținerea și solidaritatea colegilor și a Comisarului european, Dimitris Avramopoulos, în ceea ce privește aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen și consider că dacă acest lucru este recunoscut de către Parlamentul European și, inclusiv de către Comisia Europeană, e timpul ca și celelalte state membre să susțină acest obiectiv strategic de interes comun. E timpul să admitem la nivel european faptul că locul României este în spațiul Schengen și nu mai există nici un motiv să excludem țara noastră din acest acord” a conchis europarlamentarul Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel