EXCLUSIV  România, în pericol la Bruxelles. Cum explică Dan Barna (USR)

Dan Barna, președintele USR, a vorbit despre imaginea României la nivel de Bruxelles.

Prezent la lucrările Săptămânii Parlamentare Europene, el a avut o întâlnire de lucru la Bruxelles cu Comisarul pentru justiţie, drepturile consumatorilor şi egalitate de gen Vera Jourova.

Principalele teme discutate au fost eficiența sistemelor judiciare în UE și riscurile actuale, importanta valorilor europene, pregătirea pentru următorul ciclu financiar și președinția Consiliului.

În cadrul discuției a fost reiterat faptul că, așa cum a declarat Președintele Jean-Claude Juncker, Comisia Europeană și-a propus eliminarea MCV pentru România până la finele actualului mandat (2019). Totodată însă, Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorările în privința legilor justiției din România și așteptările privind îndeplinirea recomandărilor din MCV.

USR, partid pro-european

"USR este un partid care susține că România trebuie să fie aproape de nucleul dur european: francez, german etc. România este al șaptelea stat din 28. Pentru a ne afirma, trebuie ca la Bruxelles să avem reprezentare asumată, trebuie să apărăm interesele noastre cu profesionalism și competență. Am fost la Buxelles și am avut o întâlnire cu Vera Jourova, Comisarul european pe justiție. Unul dintre elementele pe care mi le-a menționat a fost: din păcate, pentru noi, slaba reprezentare din punct de vedere profesional, ca valoare a adăugată, a României, în instituțiile europene. Când am fost secretar de stat în Guvernul Cioloș și am participat la diverse întâlniri, am observat un lucru. De câte ori interveneam, era cumva o surpriză: iată că vorbește și România. Faptul că PSD a sinecurizat foarte multe dintre pozițiile pe care România le are la nivel de Bruxelles... Este Guvernul cu cei mai mulți secretari de stat din istorie. Faptul că îți aduci rude și le pui în funcții publice are ca efect că scade competența acelui stat în reprezentarea externă. România trebuie să iasă din logica: 'bifăm că suntem acolo și atât' ", a spus Dan Barna la interviurile DC News.

Iată răspunsul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel