Urmărește emisiunea live


România, în Grupul de la Vișegrad. Iohannis, mesaj CLAR

Klaus Iohannis a vorbit despre apropierea României de Grupul de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia).

Președintele a subliniat faptul că în acest moment România și Grupul de la Vișegrad au opinii total diferite, țara noastră fiind alături de statele UE din Occident. El a precizat că o apropiere de Grup nu este posibilă iar astfel de afirmații nu sunt decât ”texte populiste”.

"Această apropiere de grupul de la Vişegrad este o constantă a politicii externe româneşti şi România tot încearcă să se apropie de mulţi ani, însă în ultimii ani grupul de la Vişegrad are unele opinii care sunt foarte diferite de ale noastre şi în acest moment, după părerea mea, o apropiere între România şi grupul de la Vişegrad nu este realistă.

Ca să nu vorbim şi de faptul că şi în interiorul grupului Vişegrad există practic două tabere care au din ce în ce mai multe divergenţe în ce priveşte viitorul Uniunii Europene şi mersul lucrurilor în UE în general.

Astfel de apropieri, cum sunt ele explicate de unii politicieni din România, nu sunt reale, nu sunt realiste şi consider acele afirmaţii simple texte populiste” a declarat Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel