România, împrumut cu dobânzi negative. Chirieac, pentru Cîțu: Luați banii și finanțați!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Florin Cîțu a anunțat, astăzi, că România s-a împrumutat, pentru prima dată în istorie, cu dobânzi negative în euro. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac. 

"Astăzi am o veste istorică pentru România. Pentru prima dată în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro, aşa cum fac alte ţări dezvoltate. Este un semn că ceea ce am făcut până acum este apreciat de investitori", a declarat Florin Cîţu. "Dacă împumutăm un leu, trebuie să restituim 90 de bani”, a mai spus Cîțu. 

"Eu am îndoieli că este adevărat"

"Dacă e adevărat, eu aş recomanda să refinanţeze toată datoria publică a României în euro. Să o plătească împrumutându-se la dobânzi negative, dacă este adevărat. Eu am îndoieli că este adevărat. Altminteri, este o performanță şi România s-ar alinia altor ţări din zonă - Ungaria, Polonia, Germania - şi ar fi un fapt pozitiv. Dar eu nu cred", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Luaţi banii şi finanţaţi!"

"Acest pemier desemnat a anunţat că Ministerul de Finanţe avea contabilitate dublă. Dar asta cu contabilitatea dublă pe bani, în vremea domnului Teodorovici,  - era o informaţie falsă - s-a dus şi a bubuit că a fost pomenită şi în discursul noului ambasador al SUA la Bucureşti. După care a dat înapoi. Aşa e şi cu dobânda negativă. Hai să vedem. Ce dobândă? S-o fi împrumutat 100.000 de euro - buni şi ăia - cu dobândă negativă. Dar, altminteri, dacă România se poate împrumuta acum cu dobândă negativă - adică iau 100 de euro şi dau înapoi 99,9 peste nu ştiu câţi ani - luaţi banii şi finanţaţi şi dăm mai puţini bani", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel