EXCLUSIV  România, importator de vin. Care este explicația

Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor, a declarat într-un interviu acordat DC News care este situația reală a importurilor de vin. Veștile sunt îngrijorătoare.

Deși ne lăudăm cu un număr impresionant de podgorii și de hectare de struguri, România importă cantități considerabile de vin. Informația a fost oferită chiar de Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor, care a explicat ce se întâmplă în acest moment pe piața vinurilor. "România este importator net de vinuri. Consumul României este mult mai mare decât producția autohtonă. Discutăm de două lucruri: discutăm de vinul procesat, în sticle, și vinul din gospodărie. Cam 20% este vinul din gospodărie. România produce pentru comercializare în jur de 70-80% și restul e import", a declarat Rădulescu. 

De ce nu se poate concura cu Chile

Președintele Asociației Fermierilor a dezvăluit și motivul pentru care nu putem niciodată să ne comparăm, în privința prețurilor vinurilor, cu o țară precum Chile. "Sunt vinuri din anumite zone cum e Chile unde sunt două producții pe an. Atunci, dacă comparăm cu România, unde am un singur ciclu pe an cu două cicluri pe an de acolo, el poate să reducă cu 30-40 la sută prețul. La ei nu există taxă vamală. Iar când discuți un produs cu vaporul, știți că pe mine mă costă mai mult să transport un camion cu sticle decât un transport cu vaporul?", susține Adrian Rădulescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel