România poate spune STOP Rusiei. Există resurse neexploatate încă

Un studiu arată că România ar putea deveni independentă față de Rusia în privința gazelor, lux pe care nicio țară europeană nu și-l permite în totalitate.

România poate devenit prima țară din UE la capitolul independență față de importuirile de energie. Un studiu arată că odată ce va începe extracția din Marea Neagră, țara noastră nu va mai avea nevoie de importuri de gaze din Federația Rusă. Din perimetrele offshore s-ar putea extrage 170 de miliarde de metri cubi, adică 5 miliarde de metri cubi anual, în medie, din care 65% ar putea fi consumat în ţară, se arată într-un studiu numit „Contribuţia proiectelor de explorare şi producţie a hidrocarburilor din Marea Neagră la dezvoltarea economiei româneşti”, realizat de Deloitte. 

Surplusul va merge la export

  „Această producţie, în primul rând, va acoperi consumul intern, apoi surplusul va merge la export. Acest lucru ar însemna că nu vom mai avea nevoie de gaze de la ruşi”, a explicat fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu. Acesta a arătat că România se află pe locul trei în UE din punct de vedere al celor mai mici cantităţi de gaze importate, conform Eurostat.. „Odată cu producţia de gaze din Marea Neagră, avem toate şansele să îmbunătăţim această performanţă. Aceasta înseamnă că putem ajunge chiar pe primul loc din acest punct de vedere. (...) Cred că România este într-o situaţie privilegiată, având resurse", a arătat Nicolescu.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel