România, gazda celui mai mare exercițiu NATO din acest an

România va deveni unul dintre cele 3 state aliate care va găzdui cel mai mare exercițiu multinațional al NATO din anul 2017.

Exercițiul va fi foarte complex, 4.000 de militari români și din țări membre NATO urmând să participe cu 500 de mijloace tehnice.

Cea mai mare parte a trupelor străine care vor participa la componenta din exercițiu desfășurată în România sunt din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania. Echipamentul greu va fi transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia – Bulgaria – România, până la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, informează Calea Europeană.

"Noble Jump 2017 este un exerciţiu NATO important care ne permite să demonstrăm interoperabilitatea în cadrul Alianţei. Apreciez susţinerea autorităţilor ţărilor gazdă, Grecia, Bulgaria și România, şi strânsa lor cooperare pentru ca NOJP17 să demonstreze că aptitudinile, cunoştinţele şi experienţa noastră se situează la cel mai înalt nivel", a declarat amiralul Michelle Howard, comandantul Comandamentului Forţelor Întrunite de la Napoli, care asigură comanda Forţei de Reacţie Rapidă a NATO în 2017, potrivit sursei citate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel