România, gazdă a Campionatului European de Haltere 2018

România va găzdui Campionatele Europene de haltere seniori în perioada 23 martie - 1 aprilie, competiţia urmând să se desfăşoare la Bucureşti după ce Albania a anunţat că nu o mai poate organiza din cauza unor probleme administrative, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului.

Aceasta este a doua modificare efectuată de Federaţia Europeană de Haltere privind ţara organizatoare a CE 2018. Albania a primit organizarea Campionatelor Europene la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut după ce ţara desemnată iniţial, Turcia, a primit interdicţia de a participa timp de un an la competiţii din partea Federaţiei Internaţionale ca urmare a cazurilor de dopaj de la Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012.

Federaţia Europeană de Haltere (EWF) a anunţat zilele trecute că Albania nu mai poate organiza nici ea CE 2018 deoarece întreg Comitetul Executiv al Federaţiei Albaneze a demisionat.

România, soluția de rezervă pentru EWF

„O neaşteptată şi foarte serioasă problemă a apărut în ceea ce priveşte organizarea CE 2018. Din păcate, Comitetul Executiv al Federaţiei Albaneze de Haltere a demisionat din cauza unei probleme de dopaj, iar aceasta nu mai poate găzdui Campionatele Europene de la finalul lunii martie. EWF are în această situaţie două opţiuni: găsirea unei ţări care să găzduiască CE 2018 sau să amâne competiţia până când federaţia din Albania se va putea ocupa de organizare. Prioritatea noastră este ca această ediţie a CE să se desfăşoare în datele stabilite. În acest moment negociem cu câteva asociaţii naţionale", anunţa site-ul oficial al federaţiei continentale la 22 ianuarie.


Conform surselor AGERPRES, Ministerul Tineretului şi Sportului susţine organizarea Campionatelor Europene de haltere seniori în perioada 23 martie - 1 aprilie la Bucureşti.

România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009, la Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel