EXCLUSIV  România, forță de muncă. Daraban: Totul se poate rezolva într-o ședință de guvern

sedinta guvern
sedinta guvern

Mihai Daraban a vorbit la interviurile DC NEWS despre problema forței de muncă din România. Președintele CCIR spune că totul se poate rezolva într-o ședință de guvern, explicând situația.

„Aici este o chestiune care poate fi rezolvată într-o ședință de guvern. Pentru a aplica o pregătire profesională pe model dual german și să o implementăm de mâine ca la carte, la fel ca în Germania, trebuie să fim realiști, rezultatele finale se vor vedea pe termen mediu și lung.

Ce se poate face urgent este liberalizarea forței de muncă din străinătate. Să ne lase să aducem forță de muncă din străinătate, 'câți vrem și de unde vrem să aducem'. Nu știu ce inteligent a hotărât acum câțiva ani că nu putem aduce mai mult de 7.000 de persoane pe an. Aș vrea să îl cunosc. Cum a hotărât că 7.000 e maximum?

Dacă eu închei un contract de muncă în Vietnam sau Filipine pe 500 de dolari pe lună, de ce statul român taxează ca și cum aș plăti cu salariul mediu pe economie? Pe cine vor să protejeze dacă nu e forță de muncă? Acestea sunt problemele. Ar trebui să profităm de faptul că nu suntem încă în Schengen. Pe lângă românii care au plecat, o să plece și filipinezii și vietnamezii când intrăm în Schengen. Procedurile de a aduce forță de muncă din străinătate sunt cumplite”, a declarat Mihai Daraban la DC NEWS.

Problema poate fi rezolvată într-o ședință de guvern

Totodată, el a arătat că angajatorii britanici sau francezi exploatează mult mai bine forța de muncă în ceea ce privește românii plecați din țară.

Nu putem aplica și noi acest model? Să fim lăsați să aducem din China, Vietnam, Nepal, Indonezia? Sunt oameni care au profil de muncitori. Nu e nimeni să aducă ce nu îi trebuie sau mai mulți decât îi trebuie. Fiecare om de afacere își va aduce cât crede că este necesar, niciun om în plus sau minus. E o chestiune ce poate fi soluționată într-o ședință de guvern. Să dispară acel prag de contingent anual și plata la salariul mediu pe economie. Nu înțeleg pe cine vor să protejeze”, a precizat Daraban.

Răspuns complet - VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel