EXCLUSIV  România, fonduri apărare UE. Poziție dificilă. Echilibrul se schimbă radical. Fifor: Vor fi sume foarte importante

Militari
Militari

UE va aloca sume uriașe pentru programe de apărare comună.

Într-un interviu în exclusivitate pentru DEFENSE ROMÂNIA, Mihai Fifor a vorbit despre fondul PESCO prin care România va beneficia de bani europeni.

„Vor fi sume foarte importante de bani care se vor aloca. Dacă inițial se vorbea de 500 de milioane de euro pentru industrie și încă 500 de milioane de euro pentru cercetare și dezvoltare, acum se discută de sume mult mai consistente. România nu are niciun motiv pentru care nu ar accesa aceste sume”, spune ministrul Apărării.

SUA - UE, schimbarea echilibrului

Cu toate că politicienii fac apel ca acest proiect comun să nu se suprapună cu NATO, în momentul în care UE va aloca bani pentru apărare se schimbă echilibrul în raport cu SUA. Asta întrucât, cu banii europeni, în mod cert vor putea fi achiziționate numai echipamente europene, la fel cum pe banii americani nu se poate achiziționa decât echipamente americane.

„Suntem la fel cu curioși să vedem cum se va dezvolta până la capăt acest lucru. Cred că de aici s-a născut PESCO. După solicitarea președintelui Trump...”

CITEȘTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel