ROMÂNIA - FINLANDA LIVE TEXT, în PRELIMINARIILE EURO 2016, JOI, pe ARENA NAȚIONALĂ, de la 21:45

Naționala României a fost aproape de un dezastru, joi seară, în meciul cu Finlanda, de pe Arena Națională, în penultima partidă din Grupa F a preliminariilor pentru EURO 2016. În fața a peste 54.000 de suporteri, ”tricolorii” au fost conduși până în minutul 91, când Ovidiu Hoban a marcat și a egalat, stabilind scorul final al partidei, 1-1. Echipa antrenată de Anghel Iordănescu rămâne pe locul secund în grupă și are nevoie de o victorie în deplasarea cu Insulele Feroe, pentru a fi sigură de calificarea directă la EURO 2016 și pentru a nu depinde de rezultatul Ungariei cu Grecia.

UPDATE:

România a început bine meciul cu Finlanda, iar Keșeru a fost aproape de gol încă din primul minut. ”Tricolorii” au continuat să evolueze excelent în prima repriză și au avut numeroase ocazii uriașe de gol, în special prin Bogdan Stancu. Vârful care a reușit ”dubla” în Finlanda a avut trei ratări mari, lovind inclusiv bara o dată.

Și repriza secundă i-a găsit pe băieții noștri în ofensivă, însă lipsa de inspirație la finalizare a făcut ca tabela să rămână neschimbată. Elevii lui Iordănescu au mai lovit o dată bara, prin Torje, în minutul 54.

În minutul 67, finlandezii au dat lovitura și au deschis scorul pe Arena Națională, prin Pohjanpalo, care a profitat de o gafă a fundașilor noștri centrali și a marcat din poziție de unu la unu cu Tătărușanu.

După primirea golului, jocul României a avut de suferit, iar nordicii și-au creat câteva șanse de a se desprinde. Finlandezii au avut inclusiv un penalty, în minutul 71, la intervenția lui Dragoș Grigore asupra marcatorului Pohjanpalo. Arbitrul a lăsat însă jocul să continue.

Când totul părea pierdut pentru România, Hoban a reușit golul egalizator, în minutul 91, după o reluare a lui Andone respinsă de portarul Hradecky. 

Cu o etapă înainte de finalul preliminariilor, România ocupă locul 2 în Grupa F, cu 17 puncte, cu unul mai mult decât Ungaria, care a bătut pe Feroe, scor 2-1. Astfel, ”tricolorii” au nevoie în ultima etapă de un rezultat identic cu al maghiarilor, pentru a merge direct la Campionatul European din 2016.

Clasamentul Grupei F, cu o etapă rămasă de jucat:

1. Irlanda de Nord 20p
2. România 16p
3. Ungaria 16p
4. Finlanda 13p
5. Ins. Feroe 7p
6. Grecia 3p


Iată desfășurarea Live Text a meciului:

ROMÂNIA - FINLANDA 1-1


-----------------------------

- min. 93: S-a terminat partida România - Finlanda, scor 1-1. ”Tricolorii” au salvat un punct în prelungiri și rămân în cursa pentru calificarea directă la EURO 2016.

- min 91: GOL ROMÂNIA! Andone reia din vole, Hradecky respinge, iar Hoban, aflat pe urmărire, trimite balonul în poarta goală și egalează. România - Finlanda 1-1, iar ”tricolorii” revin pe locul 2 în grupa F.

- min. 87: Adi Popa îi ia locul lui Torje.

- min 86: Răbdarea celor 54.000 de fani a luat sfârșit. ”Tricolorii” sunt huiduiți, iar din tribune se aude ”Demisia!”

- min. 84: Hradecky e aproape să scape în propria poartă o centrare simplă pentru el, dar se redresează rapid și reține balonul.

- min. 83: Chiricheș se repliază incredibil din careul advers și intervine în propriul careu, oprind o fază extrem de periculoasă a nordicilor.

- min 80: Același Tătărușanu reține lobul trimis de Pukki. Finlandezii sunt extrem de periculoși pe contraatac în acest final de meci.

- min. 80: Ring scapă singur în flancul drept și trage puternic, dar Tătărușanu reușește să respingă.

- min. 74: Maxim trage la colțul scurt, dar Hradecky se culcă și respinde în corner.

- min. 73: ”Tricolorii” irosesc o nouă lovitură liberă din marginea careului, de data asta prin Keșeru, care trimite în zid.

- ora 23:15 - Ungaria trece la conducere în meciul cu Feroe, scor 2-1.

- min. 71: Dragoș Grigore îl faultează clar în propriul careu pe Pohjanpalo, dar arbitrul lasă jocul să curgă.

- min. 68: Nordicii irosesc o șansă uriașă de a se desprinde pe tabelă! De data aceasta, Pohjanpalo a jucat rolul de servant pentru Pukki, care a fost blocat în ultimul moment de apărarea noastră.

- min. 67: Reacție superbă a spectatorilor de pe Arena Națională după golul încasat de ”tricolori”. Fanii au început să scandeze ”România! România!”.

- min. 67: Lovitură de teatru pe Arena Națională! Pohjanpalo deschide scorul, după ce Grigore și Chiricheș s-au repezit să-l blocheze pe Pukki. Acesta i-a pasat însă lui Pohjanpalo, aflat singur în careu, care nu a iertat și l-a executat pe Tătărușanu cu un șut la colțul lung.

- ora 23:07 - Ungaria egalează cu Insulele Feroe, iar în acest moment România are trei puncte în fața maghiarilor, dar rezultatele directe le sunt favorabile adversarilor noștri.

- min. 65: Torje execută o lovitură liberă de la 20 de metri de poartă, însă mingea trece puțin peste.

- min. 60: Prima schimbare la România: Maxim a intrat în locul lui Chipciu, care a părăsit terenul în huiduielile spectatorilor.

- min. 58: Sânmărtean pătrunde pe linia de fund și centrează în fața porții, Keșeru reia cu capul, dar mingea este respinsă de Hradecky.

- min. 56: Pukki scapă în flancul drept, centrează în fața porții, iar Tătărușanu ne dă emoții mari. Portarul Fiorentinei a reținut în doi timpi, din fața unui adversar.

- min. 55. Torje lovește bara, cu un șut la colțul lung, expediat de la 20 de metri.

- min. 54: Halsti primește galben după un fault comis asupra lui Sânmărtean, care declanșase un contraatac periculos.

- min. 53: Raț șutează violent de la 25 de metri, dar mingea trece pe lângă vinclul porții finlandeze.

- min. 52: A treia victimă finlandeză căreia Sânmărtean îi strecoară mingea printre picioare.

- min 49: Torje trage din lovitură liberă de la 30 de metri, însă goalkeeper-ul advers prinde în doi timpi.

- min. 48: Același Pukki reia cu capul spre poarta noastră, dar Tătărușanu prinde fără emoții.

- min. 47: Nordicii încep în atac repriza, dar Tătărușanu reține centrarea lui Pukki

- min. 46: Repriza secundă a meciului România - Finlanda începe de la 0-0.

-----------------------------

- min. 45: Pauză pe Arena Națională, după o repriză în care România a ratat o mulțime de ocazii uriașe de a înscrie.

- min. 43: Keșeru este angajat la marginea careului de Sânmărtean, se desprinde de doi adversari și trage cu dreptul la poartă, însă Hradecky reușește să respingă.

- min. 35: O nouă acțiune frumoasă a ”tricolorilor”. Papp, Sânmărtean și Chipciu au combinat superb în banda dreaptă. Ultimul l-a găsit singur în careu pe Keșeru, însă atacantul nostru a dat pe lângă minge când a încercat să reia din prima cu piciorul drept.

- min. 31: Halsti trage mult pe deasupra porții lui Tătărușanu, de la 25 de metri.

- min. 28: Acțiune bună reușită de Torje în banda dreaptă, însă nici Chipciu, nici Keșeru nu pot relua mingea centrată de el în gura porții.

- min. 26: Sânmărtean mai umilește un finlandez, strecurându-i mingea printre picioare, după o recuperare a lui Papp în flancul drept.

- min. 21: Românii îi domină copios pe finlandezi la cornere. De data aceasta, Grigore a trimis cu capul, dar mingea a trecut puțin pe deasupra porții.

- min. 17: România pune în pericol poarta adversă la lovitura de colț, dar defensiva nordică încă rezistă, iar portarul Hradecky îndepărtează pericolul pentru moment.

- min. 17: Stancu reia cu capul centrarea excelentă venită din flancul stâng, de la Raț, dar Hradecky a respins miraculos peste poartă. 

- min. 16: Tătărușanu respinge fantastic un balon deviat pe care finlandezii l-au trimis spre poarta sa în urma unui corner.

- ora 21:58 - Surpriză la Budapesta, unde reprezentativa Insulelor Feroe a deschis scorul în partida cu Ungaria. Un rezultat negativ al maghiarilor le-ar conveni de minune ”tricolorilor”.

- min. 8: ”Tricolorii” sunt din nou periculoși după un corner! Bogdan Stancu a reluat cu capul centrarea, însă mingea a lovit butul din stânga porții finlandeze. Mingea a revenit la el, dar, incomodat de un adversar, ”Motanul” a trimis peste, din cădere.

- min. 5: Un prim număr de magie din partea lui Sânmărtean, care și-a ridiculizat un adversar, trecându-i mingea printre picioare.

- min. 1: Ocazie imensă de gol pentru România! Torje a executat un corner din partea stângă, un ”tricolor” a deviat pe spate, iar Keșeru a reluat cu capul de la colțul lung, însă un fundaș finlandez a respins de pe linia porții.

- ora 21:46 - A început meciul România - Finlanda, din preliminariile EURO 2016.

-----------------------------

- ora 21:40 - Cele două echipe au ieșit pe teren. Urmează intonarea celor două imnuri naționale.

- ora 21:35 - Cu doar zece minute înainte de fluierul de start, mii de locuri sunt încă neocupate pe Arena Națională.

-----------------------------

Iată echipele de start:

România: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ - Hoban, Sânmărtean - Torje, Stancu, Chipciu - Keşeru. Antrenor: A. Iordănescu

Finlanda: Hradecky - Arajuuri, Moisander, Arkivuo, Uronen - Schüller, P. Hetemaj, Halsti, Ring - Pukki, Pohjanpalo. Antrenor: M. Kanerva

-----------------------------

Știrea inițială:

ROMÂNIA - FINLANDA. România întâlnește în această seară Finlanda, într-un meci capital pentru calificarea la Campionatul European din 2016. ”Tricolorii” sunt pregătiți pentru duelul de pe Arena Națională și promit prima calificare la EURO după o absență de opt ani. ”Suntem mai buni decât ei. Câștigăm și ne calificăm!”, a dat asigurări Gabriel Torje. Meciul România - Finlanda este transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO, de la ora 21:45.

ROMÂNIA - FINLANDA. România este neînvinsă în partidele oficiale cu Finlanda, iar în turul de la Helsinki s-a impus cu 2-0, datorită ”dublei” reuşite de Bogdan Stancu.

ROMÂNIA - FINLANDA. Mai mult decât atât, cea mai clară victorie din istoria naţionalei a fost reușită chiar împotriva nordicilor. Pe 14 octombrie 1973, România a spulberat Finlanda cu un incredibil 9-0, în preliminariile Cupei Mondiale din 1974.

ROMÂNIA - FINLANDA. Acum, finlandezii vin la Bucureşti să-şi joace ultima şansă de prinde barajul pentru EURO 2016.

ROMÂNIA - FINLANDA. "Ne aşteaptă un meci dificil, cu un adversar care încă mai speră că se poate califica. Doresc ca jucătorii să dea dovadă de o concentrare maximă şi de determinare, pentru a rezolva ecuaţia calificării cât mai rapid", a declarat selecţionerul Anghel Iordănescu.

ROMÂNIA - FINLANDA. "E o echipă valoroasă, însă noi jucăm acasă. Am câştigat acolo şi trebuie să demonstrăm şi acasă. Suntem mai valoroşi decât ei, însă valoarea noastră trebuie să se vadă pe teren şi să câştigăm fără nicio scuză", a completat mijlocașul Gabriel Torje.

[citeste si]

ROMÂNIA - FINLANDA. Anghel Iordănescu nu are probleme de lot înaintea disputei cu nordicii şi ar putea ataca din primul minut cu tandemul Keșeru-Stancu. Cu toate că la antrenamentul oficial pe postul de fundaş dreapta a fost utilizat Măţel, iar acesta părea să fie favorit la titularizare, stelistul Paul Papp va fi cel pe care ”Generalul” va miza în flancul drept al defensivei.

ROMÂNIA - FINLANDA. Meciul de pe Arena Națională va fi arbitrat de scoţianul Craig Thomson, ”central” care a mai condus două meciuri ale ”tricolorilor”, 1-4 cu Olanda, în octombrie 2012, în preliminariile CM 2014, și 1-2 cu Austria, în aprilie 2009, în preliminariile CM 2010.

ROMÂNIA - FINLANDA. Partida de pe Arena Naţională se va disputa cu casa închisă, toate biletele fiind epuizate. Astfel, peste 50.000 de suporteri ai naționalei ar urma să umple tribunele celui mai mare stadion din România.

Echipele probabile, conform digisport.ro:

România: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ - Hoban, Sânmărtean - Torje, Stancu, Chipciu - Keşeru. Antrenor: A. Iordănescu

Echipa probabilă a Finlandei: Hradecky - Arkivuo, Moisander, Arajuuri, Uronen - Ring, Toivio, Hamalainen, Hetemaj - Pukki, Pohajanpalo. Antrenor: M. Kanerva

Clasamentul Grupei F, cu două etape înainte de finalul preliminariilor:

1 Irlanda de Nord 8 5 2 1 12-6 17 puncte
2 ROMÂNIA 8 4 4 0 7-1 16 p.
3 Ungaria 8 3 4 1 6-4 13 p. 
4 Finlanda 8 3 1 4 7-8 10 p. 
5 Feroe 8 2 0 6 5-12 6 p.
6 Grecia 8 0 3 5 2-8 3 p.

ROMÂNIA - FINLANDA. La Campionatul European se califică direct primele două clasate din fiecare grupă, împreună cu echipa de pe locul 3 cu cel mai bun punctaj. Celelalte opt ocupante ale locurilor 3 vor disputa un play-off în dublă manșă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel