România, export de grâu către Egipt. Cantitate semnificativă

 Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, a cumpărat miercuri o cantitate de 180.000 de tone de grâu din România și Rusia, la o licitaţie organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, transmite Reuters. 

Preţul mediu plătit de GASC este de 198 de dolari pe tonă, inclusiv transport şi navlu, în scădere faţă de preţul mediu de 202,5 dolari pe tonă, inclusiv transport şi navlu, plătit la precedenta licitaţie. 

La licitaţia organizată miercuri, GASC a cumpărat 120.000 de tone de grâu din Rusia (de la Midgulf, la un preţ de 203,14 dolari pe tonă) şi 60.000 de tone de grâu din România de la firma ADM la un preţ de 201,56 dolari pe tonă. 

În ultimele luni, Egiptul a cumpărat cantităţi de grâu fără precedent de pe pieţele globale, traderii fiind de părere că autorităţile de la Cairo încearcă să ţină pasul cu dependenţa crescută a populaţiei de pâinea subvenţionată. 

Traderii susţin că această frenezie a importurilor reflectă o nouă realitate pentru o ţară care este deja cel mai mare importator mondial de grâu: egiptenii consumă din ce în ce mai multă pâine subvenţionată, ceea ce afectează finanţele statului şi pune presiune asupra autorităţilor pentru a menţine livrările, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel