Export de carne de porc din România, interzis în UE. Daea, precizări. Minea: Cine a depus plângerea

Petre Daea a adus lămuriri referitoare la interdicţia pe care ar putea să o primească România, în ceea ce priveşte exportul de carne de porc. Sorin Minea a spus cum s-a ajuns la aceastp situație și cine a făcu plângere împotriva României.

"Nu se va întâmpla pentru că ştiu cum s-a derulat firul evenimentelor. Sigur că pesta porcină este nu numai la noi, ci în toată Europa, în lume, a trecut de graniţa ţărilor învecinate. O asociaţie din România a făcut un lobby la Comisia Europeană, solicitând să fie înroşită toată ţara pentru că atunci mişcarea efectivelor de animale în interiorul ţări este mai facilă, adică să se spună că toată România este ocupată de pesta procina, situaţie care nu este aşa. În realitatea este vorba despre 10%. Cu alte cuvinte, dacă într-un judeţ anume exista un focar, se înroşea tot judeţul şi de aici se preia un sentiment de frică", a declarat Petre Daea, la Antena 3.

Vezi și: România, export carne de porc, interzis în UE. Sorin Minea: Informaţiile sunt direct de la Bruxelles

"Plângerea împotriva României, la Bruxelles, a fost făcută de Asociaţia Exportatorilor de Carne de Ovine, Bovine şi Porcine. A cerut interzicerea exportului", a adăugat Sorin Minea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel