România, lăudată de președintele CIO, pentru organizarea FOTE

Jacques Rogge
Jacques Rogge

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a declarat, înainte de deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European, că a văzut o infrastructură bună în Braşov şi o regiune frumoasă, informează site-ul oficial al competiţiei.

Am văzut o infrastructură bună şi o regiune frumoasă, am auzit numai vorbe frumoase de la antrenori. Sportivii, antrenorii şi instructorii sunt fericiţi de ceea ce au găsit aici. Bazele sportive sunt de o calitate foarte bună, instructorii străini fiind foarte impresionaţi”, a spus Rogge.

Jacques Rogge a precizat că în opinia sa România are şanse de a obţine medalii la schi alpin şi la biatlon: „Nu sunt expert în predicţii, dar cred că aveţi şanse la schi alpin şi biatlon. Va fi bine să avem o medalie din România”.

Preşedintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, consideră că România are şanse la biatlon, la schi fond şi la sărituri cu schiurile.

„Cred că FOTE se va desfăşura în foarte bune condiţii. Au fost foarte multe discuţii pe marginea organizării pe care eram convins că le vom depăşi. Am avut tot timpul încredere în oameni, în comitetul de organizare, în toţi cei care ne-au sprijinit, comitetul interministerial, Guvernul, şi stiam că este un efort foarte mare. Sigur că trebuie să doreşti până la urmă acest lucru, dar cred că de acum lumea începe, pe de o parte să aibă o dovadă de dimensiunea unei asemenea competiţii, unde efortul este uriaş, şi, în acelşi timp, lumea începe să înţeleagă că am căpătat cu toţii o experienţă interesantă pe care va trebui să o fructificăm în continuare. Sigur aceste competiţii deschid calea organizării altor competiţii, acesta este şi scopul nostru. Acela de a dovedi lumii sportive internaţionale că putem organiza competiţii mari şi în acest fel putem cere să avem competiţii mari”, a afirmat Morariu, citat de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel