EXCLUSIV  România Educată, culisele discuției de la Cotroceni. Breaz: Președintele a spus lucruri care mi-au plăcut foarte mult

Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis

Daniel Breaz, rectorul Universităţii Alba Iulia, a vorbit despre România Educată și culisele de la Cotroceni, într-un interviu pentru DC NEWS TV.

Întrebat ce s-a discutat la Palatul Cotroceni în ceea ce privește proiectul "România Educată", Daniel Breaz, rectorul Universităţii Alba Iulia, s-a arătat mulțumit de întregul concept.

"În primul rând aș vrea două cuvinte despre Sorin Cîmpeanu. Pe lângă faptul că suntem rectori a două Universități care aduc plus valoare învățământului, eu îl apreciez foarte mult pentru ceea ce face la Ministerul Educației. Adică vine din învățământul superior, cu experiența managerială, cu o viziune în învățământ și un astfel de om aduce un plus valoare educației din România. 

În ceea ce privește ceea ce a fost ieri la Cotroceni, mă bucur de ceea ce am auzit. Mă bucură ceea ce a spus președintele. Întâlnirea a durat două ore și jumătate, iar președintele la un moment dat a făcut niște afirmații extrem de importante pentru noi ca țară și mi-a plăcut ceea ce am auzit din partea domnului președinte.

Nevoie de educație, nevoia de a avea cât mai mulți absolvenți cu studii superioare în România, nevoie de a avea specialiști cât mai buni, pentru că toate aceste lucruri conduc către o țară cât mai independentă, o țară care poate să-și producă hrana singură, o țară care poate să-și producă anumite chestii industriale pe care le utilizăm în viața de zi cu zi, să ne îndepărtăm de dependența de alte economii, de alte industrii, o țară care are specialiști și atrage continuu companii, un învățământ care poate să treacă de o barieră de cel puțin 10% studenți internaționali din totalul studenților care sunt în momentul de față în Universitățile din România. Au fost niște lucruri care mie mi-au plăcut foarte mult.

"Vreau să văd momentul în care ne vom bucura pentru succesul tinerilor din România, nu pentru insucces"

Un lucru îmbucurător. Sper ca acest proiect să se implementeze, e un proiect din care am fost parte încă de acum șase ani de zile, am urmărit pas cu pas ce s-a întâmplat. Cel mai important e ca acest proiect să se implementeze corect, chiar dacă mai e de lucru. În momentul respectiv, când va fi gata, sunt ferm convins că vom reuși să dăm o altă față educației din România și vreau să văd momentul în care ne vom bucura pentru succesul tinerilor din România, nu pentru insucces", a declarat Daniel Breaz, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel