Agenție rating Moody's: Creștere economică România, prognozată la 3,3% în 2019, datorită calității capitalului uman

Agenţia de rating Moody's prognozează în cel mai recent raport despre România o creştere economică.

Agenţia de rating Moody's prognozează în cel mai recent raport despre România o creştere economică de 3,3% în 2019, respectiv de 3,5% în 2020, sub ritmul potenţial estimat la 4%, evoluţie susţinută de cererea internă.

"Economia României beneficiază de pe urma huburilor de excelenţă din diferite industrii strategice şi a diversificării sectoriale. Calitatea ridicată a capitalului uman atrage companii străine cu planuri pe termen lung în România", a comentat Olivier Chemla, vicepreşedinte Moody's.

Factorii de risc

Pe de altă parte, experţii agenţiei de rating atrag atenţia cu privire la factorii de risc, inclusiv deteriorarea echilibrului macroeconomic, nivelul redus al ratei de absorbţie a fondurilor europene şi tensiunile politice.
Moody's acordă României ratingul Baa3 cu perspectivă stabilă.

Oficialii români au construit bugetul pe 2019 pe o creştere economică de 5,5%, după 4,2% în 2018. Comisia Europeană a majorat în iulie prognoza de creştere economică pentru România de la 3,3% în raportul de primăvară la 4% pentru acest an, în prognoza de vară, menţinând aceeaşi tendinţă şi în cazul inflaţiei, estimată la 4,2%, faţă de 3,6% în raportul anterior. Pentru 2020, CE estimează o creştere economică de 3,7%, de la 3,1% în prognoza de primăvară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel