România, comisar european. Dăncilă: Vom obţine un portofoliu important. Am încredere

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a vorbit, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Be EU", despre negocierile care se poartă la Bruxelles pentru desemnarea comisarului european din partea României. 

"Am încredere că vom obţine un portofoliu important. Trebuie să facem toate demersurile ca să obţinem un portofoliu important. Cred că pentru România un portofoliu precum energia, transporturile, mediul, ar însemna foarte mult. Dacă mă uit acum pe noua configuraţie a conducerilor instituţiilor europene, nu prea văd din Europa Centrală şi de Est. Cred că ar fi un act de normalitate, măcar să avem portofolii mult mai puternice", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă România se gîndește la o funcție de vicepreședinte, Viorica Dăncilă a precizat că va încerca să negocieze tot ce e posibil pentru România. "Modul în care am gestionat președinția Consiliului Uniunii Europene ne dă acest drept. Am arătat că suntem capabili, că putem să facem performanță și sunt convinsă că puteam face performanță pe un portofoliu important la nivel european. Nu am discutat despre un nume de comisar.

Am înțeles că există dorință de a avea egalitate de șanse și că ar fi de preferat cu un comisar femeie pentru că am obține un portofoliu mult mai important. Trebuie să urmărim de aproape tot ce se întâmplă în perioada următoare și să începem negocierile atât din punct de vedere al primului-ministru, dar și din punct de vedere al președintelui pentru că știm că în Consiliul European România este reprezentată de președinte", a mai spus Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel