România, chemată să dea explicații în cazul Ghiță. Intervenție de la Bruxelles

Europarlamentarul Cătălin Ivan a spus că România ar putea să fie chemată la Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne unde președinte este Claude Moraes. Acesta din urmă a zis că urmărește cu îngrijorare evenimentele din România, unde intervenţia serviciilor secrete şi a actorilor politici în activitatea sistemului judiciar poate doar să submineze credibilitatea justiţiei.

"Declarația lui Claude Moraes nu este făcută din poziția de europarlamentar din Marea Britanie, ci este o declarație făcută din poziția pe care o ocupă - de preşedinte al Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne. Este singura comisie care poate să analizeze ce se întâmplă în România în acest moment. Este o declarație foarte gravă pe care trebuie să o privim cu toată seriozitatea. Se dărâmă mitul Monicăi Macovei. De fapt, ea este doar un pion. Se dărâmă mitul celor care au spus că luptă împotriva corupției în România. Li s-au permis foarte multe lucruri de la Bruxelles pentru că luptau cu corupții. Se dovedește că nu luptau cu oamenii corupți, ci făceau totul pentru a pune mâna pe puterea absolută în România", a spus Cătălin Ivan.

"Toate informațiile care apar în presă sunt atent monitorizate de Comisia de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne. Când apar semnale de alarmă și se depășesc anumite limite, ele sunt puse în discuție. Este foarte probabil să avem o dezbatere în această comisie foarte curând", a mai zis Cătălin Ivan la Antena 3.

[citeste si]

Amintim că preşedintele comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, Claude Moraes, a scris pe Facebook: "Urmărim cu îngrijorare evenimentele din România, unde intervenţia serviciilor secrete şi a actorilor politici în activitatea sistemului judiciar poate doar să submineze credibilitatea justiţiei. Lupta împotriva corupţiei trebuie să nu aibă părtinire politică, iar direcţia nu trebuie dictată de diverse interese. Corupţia trebuie eradicată, oriunde s-ar afla, având la bază procese corecte şi democratice, respectând drepturile celor cercetaţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel