România cere UE să „ierte” 13 firme care poluează

poluare
poluare

Mergând pe ideea că este prima dată când se aplică legislația de mediu în România, autorităţile de la București încearcă să convingă Comisia Europeană să acorde o derogare de la legislaţia privind emisiile de gaze cu efect de seră în cazul a 13 companii. Acestea sunt obligate să plătească penalizări totale de peste 21 milioane euro pentru încălcarea unor termene. Pentru unele companii, nivelul penalizării înseamnă chiar şi dublul cifrei de afaceri.

Companiile Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), TMK - Resiţa, EGGER România, Fabrica de Cărămizi Vaslui, Prefab Construct, Rafinăria Steaua Română, Teraplast GP, Donalam, Zahărul Oradea, Ceramus, Forever Pipe, Monsanto România şi CERAM Material Construct trebuie să plătească penalizări pentru 213.147 de certificate pe care nu le-au returnat în termenul legal, arată datele furnizate de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM).

În intervalul 2008-2012, circa 300 de instalaţii din România au dreptul să emită un total de 379,7 milioane tone de emisii de gaze cu efect de seră, adică 75,9 milioane tone anual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel