România, membră AIIB. Cât costă aderarea la Banca Asiatică pentru investiţii şi infrastructură

Banca
Banca

Un proiect de lege care prevede aderarea României la Banca Asiatică pentru investiţii şi infrastructură, cu sediul central la Beijing, a fost discutat azi în Comisia pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor.

Banca Asiatică pentru investiţii şi infrastructură (AIIB) este o instituţie financiară internaţională cu sediul la Beijing, China, având ca obiectiv promovarea interconectării şi integrării economice în regiunea Asiei, concentrându-se pe dezvoltarea infrastructurii şi a altor sectoare productive. La discuţia din Comisia de buget a participat şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care ar urma să fie "guvernatorul" României la AIIB.

Cât va plăti România

Decizia de aderare la Banca asiatică a fost luată printr-un memorandum din octombrie 2016, aprobat de guvern şi de preşedintele ţării şi concretizat ulterior printr-un nou memorandum aprobat de guvern în februarie 2017. România şi-a asumat să participe la capitalul AIIB cu suma totală de 30,6 milioane dolari SUA, din bugetul Finanţelor, bani plătibili în 5 tranşe anuale egale. Suma care urmează să fie plătită până la 31 decembrie 2018 este de 6,12 mil. dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel