România, candidatură-cheie. Meleșcanu, Dragnea Tăriceanu, mesaje

România candidează pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite în intervalul 2020-2021. 

Au fost evidențiate demersurile diplomației române în campania pentru Consiliul de Securitate al ONU, principalul for global cu responsabilități în domeniul menținerii păcii și securității internaționale. În acest sens, a fost subliniată importanța unui efort conjugat și a unui sprijin susținut din partea tuturor segmentelor societății românești pentru atingerea acestui obiectiv.

[citeste si]

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a subliniat: ”Misiunea pe care România intenționează să și-o asume în cadrul unui nou mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate poate fi rezumată în cuvintele marelui diplomat Nicolae Titulescu: `România a susținut întotdeauna securitatea colectivă, pacea indivizibilă și soluționarea tuturor disputelor prin mijloace pașnice.` Acestea au fost coordonatele pe care s-a înscris și se înscrie acțiunea externă a țării noastre, ilustrând convingerea profundă că Organizația Națiunilor Unite reprezintă securitatea colectivă în forma cea mai extinsă”.

Tăriceanu: Noi provocări

În discursul său, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a amintit că ”ONU se confruntă cu noi provocări, în domenii în care este esențială cooperarea internațională și intervenția multilaterală eficace. În acest context, România este pregătită să contribuie activ, cu experiența și capacitățile sale pentru a asigura eficiența sistemului ONU. Suntem adepții unui Consiliu de Securitate mai eficient, mai transparent și mai reprezentativ, capabil să răspundă preocupărilor tuturor statelor membre ONU.”

Dragnea: Lucrurile se schimbă rapid

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a transmis un mesaj de susținere a candidaturii României la CSONU: ”În contextul actual al scenei internaționale, lucrurile se schimbă rapid, iar România este un actor tot mai prezent pe scena internațională, iar din perspectiva candidaturii țării noastre la CSONU, putem dovedi că suntem membri maturi și echilibrați ai sistemului internațional.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel