România, campioană la credite neperformante

România a fost campioana Europei Centrale și de Est la vânzarea de portofolii de credite neperformante, cu tranzacții de peste trei miliarde euro, arată un studiu al unei firme de consultanță.

Țara noastră s-a situat pe perimul loc în Europa Centrală și de Est la vânzarea de portofolii de credite neperformante, cu tranzacții de 3,5 miliarde euro, potrivit unui studiu Deloitte, citat de Agerpres.

Clasamentul arată că cele mai multe tranzacții încheiate au avut loc în România (37%), urmată de Ungaria (24%), Polonia (11%) și Slovenia (9%).

"În 2017, băncile românești vizează micșorarea ratei creditelor neperformante de 10% înregistrată la sfârșitul anului 2016, astfel că vor ținti reducerea diferenței dintre nivelul actual și media europeană de 5%. În acest context, mă aștept să văd patru până la cinci tranzacții cu credite neperformante în acest an, fiecare cu valori nominale de câteva sute de milioane de euro. Creditele neperformante corporative și retail ipotecare vor rămâne în continuare vedetele tranzacțiilor în Europa Centrală și de Est", a spus Radu Dumitrescu, partener Deloitte România.

Vânzările de portofolii de credite neperformante au crescut în 2016, comparativ cu 2014 și 2015, în mare parte datorită creșterii interesului investitorilor din Europa Centrală și de Est și a unei disponibilități crescute din partea băncilor de a renunța la aceste portofolii, se arată în raport. Deși investitorii s-au arătat interesați de creditele ipotecare retail, capacitatea de colectare a creanțelor rămâne o preocupare pentru mulți investitori.

Creșterea pieței creditelor neperformante în regiune vine pe fondul revigorării economiei și a pieței imobiliare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel