EXCLUSIV  România - Basarabia, UNIRE. Poziția UE. George Simion: Politicienii noștri au capul plecat

Darius Muresan / 25 ian 2018 / 18:24 Salveaza PDF Comentarii

George Simion, liderul unioniștilor, a vorbit la DC News despre proiectul Unirii Republicii Moldova cu România, dar și despre cum se vede Unirea de la Bruxelles.

George Simion spune că vom avea cu siguranță nevoie de susținere din interiorul Uniunii Europene în ceea ce privește Unirea celor două state românești, dar precizează că poziția unor țări UE asupra Republicii Moldova ”este o repetare a Pactului Ribbentrop-Molotov.

„Uniunea Europeană nu are o gândire unitară. Nu există ca un monolit. E o coaliție de state, fiecare cu interesele sale. Cu siguranță că avem nevoie de susținere în interiorul Uniunii Europene, pentru proiectul unionist.

Nu este decent și cred că este o repetare a Pactului Ribbentrop-Molotov (nr. - pactul de neagresiune dintre Hitler și Stalin (1939) prin care cei doi își împărțeau Europa centrală și de Sud-Est, Basarabia fiind cedată URSS-ului) să lăsăm Republica Moldova așa cum vor unele țări din Uniunea Europeană, într-o zonă gri. Într-o zonă tampon între Rusia și Uniunea Europeană.

Este datoria noastră să ne apărăm cei peste 3 milioane de vorbitori de limbă română de peste Prut. Este interesul nostru, al României, care este parte componentă a Uniunii Europene. Și noi avem un cuvânt de spus. Sau ar trebui să avem un cuvânt de spus, dar politicienii noștri preferă să stea cu capul plecat și să asculte unele directive primite”, a explicat George Simion la DC News.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24