România a realizat cel mai mare șoc la CM de tenis de masă

"Cel mai mare şoc al Campionatelor Mondiale pe echipe de până acum", așa a fost catalogat, vineri, succesul reprezentativei de tenis de masă feminin a României asupra Coreei de Sud cu scorul de 3-2, care a adus naționalei feminine calificarea în sferturile primei divizii de la Campionatul Mondial pe echipe de la Tokyo.

"Ţările asiatice bătându-le pe cele europene în competiţiile europene s-a întâmplat de atâtea ori în era modernă, încât a devenit o obişnuinţă. Totuşi, vineri după amiază la Tokyo, lucrurile s-au inversat. În prima divizie, Coreea de Nord a învins Ucraina, dar au urmat două victorii pentru echipele de pe bătrânul continent; Olanda a trecut de Taiwan înainte ca România să realizeze ceea ce poate fi considerat cel mai mare şoc al turneului de până acum", a notat, vineri, pe site-ul oficial, federaţia internaţională, potrivit Mediafax.

Dramatismul ultimului set, unul în care Bernadette Szocs a condus-o pe Yang Haeun cu 5-0, a fost egalată la cinci, însă a reuşit să îşi revină şi să câştige următoarele şase puncte consecutiv şi astfel să obţină o victorie mare pentru România, a fost povestit de editorialistul ITTF, Ian Marshall: "Favorite 9, româncele au bătut Coreea de Sud, cap de serie numărul trei şi medaliată cu bronz în urmă cu doi ani la Campionatele Mondiale de la Dortmund. Mai departe a fost o competiţie pe echipe, iar Elizabeta Samara, Daniela Monteiro-Dodean şi Bernadette Szocs au obţinut câte o victorie. În meciul decisiv, Szocs şi Yang Haeun şi-au împărţit seturile. În ultimul set, Bernadette Szocs conducea cu 5-0, însă Yang Haeun a câştigat următoarele trei puncte. Viorel Filimon, antrenorul României, realizând momentul bun prin care trecea Coreea de Sud a solicitat time out pentru a calma corabia şi a menţine avantajul. Totuşi, Yang Haeun a egalat la 5, iar balanţa înclina acum în favoarea Coreei de Sud. Însă nu, Bernadette Szocs a câştigat următoarele şase puncte", a adăugat Marshall.

Elizabeta Samara a învins-o pe Haeun Yang, scor 3-2 şi a pierdut meciul cu Hyowon Seo, scor 1-3. Bernadette Szocs a fost învinsă de Hyowon Seo, scor 3-1, dar a câştigat meciul cu Haeun Yang, scor 3-2, iar Daniela Dodean a trecut de Hajung Seok, scor 3-2.

În sferturi, România va întâlni echipa statului Singapore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel