România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic până la sfârşitul lui 2017

Irina Constantin / 19 mai 2017 / 10:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic până la sfârșitul lui 2017. În cursul săptămânii vor fi transmise în teritoriu alte 109.000 de doze.

”Vaccinul ROR a ajuns la Unifarm zilele trecute şi am semnat alaltăieri ordinul. Au fost transmise în teritoriu 109.000 doze. Mai vin cele 10.000 pe care le-am adunat de la depozitele din ţară şi am identificat o cantitate de 300.000 de doze. Între timp şi celălalt producător s-a mobilizat”, a spus Bodog.

El a precizat că a solicitat OMS să repartizeze vaccin antirujeolic în România şi a primit un răspuns favorabil, astfel încât să fie asigurat necesarul de vaccin pentru tot acest an.

[citeste si]

”Am făcut apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii să mobilizeze resurse de vaccin în România, pentru că epidemia de rujeolă nu este o epidemie doar a României. Ştim foarte bine că epidemia nu are graniţe. Nu stă la frontiere să-şi prezinte paşaportul. Rujeola poate trece şi în ţările vecine, motiv pentru care s-au mobilizat stocuri alocate altor ţări europene pe care le-au adus spre România şi, noi, în momentul de faţă, suntem în procedură să le achiziţionăm. Aceste doze vor asigura necesarul de vaccin rujeolic al României pentru tot anul”, a afirmat Bodog.

În opinia ministrului Sănătăţii, se impun contracte multianuale în vederea achiziţionării acestor vaccinuri pentru a oferi predictibilitate şi siguranţă.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.12