România ar putea deveni țintă pentru investiții strategice

România ar putea deveni un hub biotech al Europei Centrale și de Sud Est până în 2020. Condițiile necesare pentru acest rezultat au fost dezbătute într-o conferință la care au participat autorități ale statului, comunitatea academică, cercetători, societăți medicale, experți în sănătate, reprezentanți ai ambasadelor din state relevante pentru domeniul R&D Biotech.

Experții au concluzionat că acest proiect presupune oferirea unor facilități fiscale pentru investitorii din domeniu, încurajarea start-up-urilor cu ajutorul sumelor acordate din Fondul pentru Inovație și dezvoltarea de „Biotech Hubs" în marile centre universitare, care pot deveni acceleratoare de inovație.

România, țintă pentru investiții strategice în inovație

Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania, a declarat: „România, de-a lungul timpului, s-a transformat dintr-o țară căutată de investitori pentru forța de muncă ieftină, într-o destinație potrivită pentru investiții strategice în inovație în diferite domenii. Studenții, viitorii angajați, sunt foarte bine pregătiți. România se află în top 10 țări cu cele mai bune rezultate la olimpiadele de matematică sau IT. 90% dintre studenți vorbesc fluent limba engleză, 26% limba franceză, 17% limba spaniolă. România oferă investitorilor o infrastructură IT foarte bine dezvoltată, colectează taxe mai mici comparativ cu alte state europene şi totodată oferă ajutoare de stat pentru a încuraja investițiile. România are nevoie de inovație, în IT, în medicină, şi este important să ne unim toate forțele pentru a atrage, proactiv, investiții străine în toate aceste domenii."

Acces dificil al pacienților la inovația medicală


Gábor Sztaniszláv, membru în board-ul LAWG şi Director General al companiei Amgen România, a declarat: „Local American Working Group investeşte numeroase resurse în creşterea nivelului de informare şi educare cu privire la biotehnologie, un domeniu prioritar pentru cercetătorii în medicină. Companiile văd în România o piață în plină dezvoltare şi îşi doresc să investească în medicină sau în IT. Însă, pentru ca acest deziderat să devină o realitate, este esențial ca mediul de business să devină unul transparent, favorabil unor astfel de investiții. Cu precădere, companiilor farmaceutice aflate pe piața din România le sunt impuse numeroase reglementări privind politica de prețuri, taxa clawback, încetinirea accesului pacienţilor la inovație medicală, ceea ce descurajează investițiile. Autoritățile trebuie să contribuie la crearea unui mediu de business transparent și predictibil, care pe termen lung va atrage investiții şi va duce la dezvoltarea pieței româneşti."

RoBio 2020
InvestRomania și Local American Working Group (LAWG) au organizat ieri, 21 iunie 2016, prima conferință anuală de biotehnologie din România, "RoBio 2020. România – Un Hub Biotech al Europei Centrale și de Est până în 2020". Conferința face parte dintr-o serie de evenimente organizate în cadrul proiectului InvestRomania "Luna și industria", ce vizează promovarea și creșterea vizibilității industriilor prioritare pentru acest an: IT&C, industria Auto, industria Aerospațială, Bio-economia, Agricultura și industriile Creative. Luna iunie este dedicată Bioeconomiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel